Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Προσάραξε

E-mailΕκτύπωσηPDF
limeniko skafos200-100
ΚΕΡΚΥΡΑ - Ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης η Λιμενική Αρχή από τον Κυβερνήτη του επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΝΑΥΣΙΚΑ» Σ.Κ.
Πρεβ.643 με τετραμελές πλήρωμα και έμφορτο με δίχτυα αλιείας, ότι είχε προσαράξει στο βόρειο θαλάσσιο στενό μεταξύ Κέρκυρας – Αλβανίας πλησίον βραχονησίδας «ΣΕΡΠΑΣ». Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη, το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» ΝΠ4447 του λιμένα Κερκύρας καθώς και επαγγελματίας δύτης προς παροχή συνδρομής. Από την οικεία Λιμενική Αρχή τέθηκαν σε άμεση ετοιμότητα διατιθέμενα υλικά και μέσα απορρύπανσης σύμφωνα με τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το «ΝΑΥΣΙΚΑ» αποκολλήθηκε με τη βοήθεια του Ρ/Κ «ΔΙΑΣ», και στη συνέχεια ρυμουλκούμενο και συνοδεία του πλωτού περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ κατέπλευσε ασφαλώς στα καρνάγια κοντά στο λιμάνι. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Α/Κ, μέχρι οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρητών.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου