Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ... ΑΡΩΜΑ ΑΝΟΙΞΗΣ !!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 15 - 16/02/2014 ... 
Σάββατο : Σημαντική βελτίωση των καιρικών συνθηκών , με λιακάδα και καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα ( πολύ λίγα συννεφάκια κατά την διάρκεια της ημέρας) από τους Αντίπαξους και έως τα διαπόντια νησιά , (φυσικά και σε ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας) αλλά και στα απέναντι Θεσπρωτικά παράλια !!
Κυριακή : Συνεχίζονται οι καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρο το νομό μας , αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου ... Με φωτεινή ηλιοφάνεια , αλλά και κάποιες συννεφιές , οι οποίες κατά τόπους , κυρίως από, μετά το μεσημέρι και ύστερα , θα είναι κάπως πυκνότερες ... Άνευ σημασίας νεφώσεις , κυρίως χαμηλού ύψους , τα λεγόμενα "υγρασιο σύννεφα" του νοτιά.
Εξαιτίας , του έναστρου ουρανού την νύχτα , της σχετικά αυξημένης υγρασίας , αλλά και των ασθενών γενικά ανέμων ... Χαρακτηριστικό και των δυο ημερών θα είναι η σχετικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και την νύχτα σε πολύ τοπικό επίπεδο , στα "γνωστά" σημεία (πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών) ... Αυτό αφορά , κατά κύριο λόγο, τις λεκάνες , λεκανοπέδια , πεδιάδες στο νομό μας ... Όπως για παράδειγμα , το γνωστό μας , λειβάδι του Ρόπα ... 
Την ανιούσα θα πάρει η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας , τις επόμενες ημέρες , όμως την νύχτα και νωρίς το πρωί , η ψυχρά θα είναι κατά τόπους , αρκετά αισθητή .
Σάββατο : Από 3 με 4 βαθμούς νωρίς το πρωί , στους 12 με 13 το μεσημέρι , στα ορεινότερα τμήματα του Παντοκράτορα . Από 7 με 8 στους 15 με 16 βαθμούς στον υπόλοιπο βορρά . Από 8 με 9 στους 17 (ίσως τοπικά και 18 βαθμούς) στην πόλη της Κέρκυρας αλλά και στον νότο του νομού.
Κυριακή : Ορεινά Παντοκράτορα : 5 με 6 - 12 με 14 βαθμούς , υπόλοιπος βορράς : 8 με 9 - 16 με 17 , πόλη Κέρκυρας και νότος νομού : 8 με 10 έως και 18 με 19 (πιθανόν τοπικά και πρόσκαιρα έως και 20 βαθμούς)
Άνεμοι - Σάββατο : Από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα κατά την διάρκεια της ημέρας , μέτριοι ... 3 έως 4 και τοπικά στα ανοιχτά της νήσου ,το μεσημέρι 5 μποφώρ.
Κυριακή : Στροφή των ανέμων σε πιο νότιους - νοτιοανατολικούς , ασθενείς έως μέτριοι , 3 με 4 μποφώρ ...
Nα έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο ! Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης μετεωρολόγος - προγνώστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου