Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014


Μέχρι και 25 χιλιοστά βροχής στο βόρειο τμήμα του νομού μας (τοπικά στα βορειοανατολικά του νησιού μας ίσως και περισσότερο , Σινιές , Πόρτα - Νησάκι, δεν υπάρχει δυστυχώς κάποιος σταθμός όμως εκεί για να δούμε ) άφησε η οργανωμένη διαταραχή Φθινοπωρινής υφής , που άρχισε να μας αποχαιρετά πλέον (κάποια υπολείμματά της θα συνεχίσουν να δίνουν λίγα , πολύ τοπικά φαινόμενα , κατά τόπους) . Ευτυχώς τελικά δεν είχαμε παρατράγουδα , αφού ο μεγαλύτερος φόβος των αγροτών μας , αυτή την εποχή , είναι το χαλάζι . Η θερμοκρασία σημείωσε σημαντική πτώση και από τους 27 - 28C. τα μεσημέρια των προηγούμενων ημερών κατά τόπους στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας , χθες και σήμερα οι ... 19C - 20C. μέγιστη , αποτελούν "πολυτέλεια" .  Μάλιστα στα ορεινότερα τμήματά μας (ορεινός όγκος Παντοκράτορα - Πυλίδα) η μέγιστη τιμή της δεν υπερβαίνει τους 15 - 16 βαθμούς κελσίου !!
Τα βλέμματά μας στραμμένα τώρα , σε ένα νέο χαμηλό που θα μας τιμήσει με την παρουσία του στις αρχές της επόμενης εβδομάδος . Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσο αναφορά την ένταση και την διάρκεια των ενδεχομένων φαινομένων στην περιοχή μας , αυτό θα το μάθουμε σύντομα όμως .  Και δυο φώτος από την χθεσινή άκρως Φθινοπωρινή ημέρα . Μέγιστη ένταση βροχόπτωσης από τον ΙΜΣ στο Βαλανειό , σήμερα το ξημέρωμα και ώρα 02:35 με 43,2 mm/hr ραγδαιότητα βροχής ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου