Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...
Μεγάλη Παρασκευή : Πλήρως εναρμονισμένος με το κλίμα της ημέρας κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας με ...Αυξημένες νεφώσεις και πιθανές τοπικές ψιχάλες - τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις (πρόσκαιρα και τοπικά ίσως πιάσουμε και μέτριες εντάσεις) γενικά από το ξημέρωμα έως και αργά το πρωί. Πιθανά "ανοίγματα" στον ουράνιο θόλο μας , ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό της ημέρας.
Με κανένα απολύτως πρόβλημα τουλάχιστον από καιρικής πλευράς η διεξαγωγή της μεταφοράς των επιταφίων στην πόλη αλλά και στα χωριά της Κέρκυρας...
Μεγάλο Σάββατο : Με καταπληκτικές καιρικές συνθήκες ! Μεγάλες περιόδοι ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας, ίσως τοπικά και για λίγο κάπως πυκνότερες. "Ζεστούλα" και σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα λόγω μικρής μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης... Υπέροχος ο καιρός κατά την ώρα (και όχι μόνο) του πατροπαράδοτου εθίμου ρίψης των "μπότιδων" (κανάτια στην καθομιλουμένη) !
Κυριακή του Πάσχα : "Μεταβατική" ημέρα καιρικά για την Κέρκυρα και γενικότερα το βόρειο Ιόνιο! Αφού θα ξεκινήσουμε αρκετά καλά , αλλά ... Θα τελειώσουμε αλλιώς!
Έτσι και με τα τελευταία στοιχεία της Μεγάλης Πέμπτης , περιμένουμε αρχικά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας , όμως ... Όσο θα βαδίζουμε κυρίως προς το απόγευμα και μετέπειτα ο καιρός ώρα με την ώρα θα επιδεινώνεται από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά του νομού ... Έτσι και ενώ θα ξεκινήσουμε "στεγνά" έως και το τέλος της ημέρας (δηλαδή τα μεσάνυχτα) θα πρέπει στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού να μας τα έχει "μουσκέψει" κάπως ... Αλλού βέβαια λιγότερο ή ελάχιστα και αλλού αρκετά (αφού θα υπάρχει μεγάλη τοπικότητα στην εκδήλωση και ένταση , διάρκεια των φαινομένων όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως αυτή την εποχή).
Δευτέρα του Πάσχα : Φθινοπωρινό καιρικό σκηνικό με πολύ άστατο καιρό ! Κατά διαστήματα τοπικές βροχές , μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες , χωρίς να λείπουν βέβαια και κάποια ανοίγματα στον ουράνιο θόλο μας κατά περιόδους και κατά τόπους. Τα φαινόμενα όπως και τη νύχτα Ανήμερα του Πάσχα έτσι και την Δευτέρα του Πάσχα σε τοπικό επίπεδο θα είναι αξιόλογα και θα έχουν πρόσκαιρα μάλιστα και αρκετά έντονο χαρακτήρα!
Η θερμοκρασία την Μεγάλη Παρασκευή το Μεγάλο Σάββατο και έως το μεσημέρι ανήμερα του Πάσχα θα βρίσκεται σε ευχάριστα Ανοιξιάτικα επίπεδα , με σχετική ζεστούλα την ημέρα ιδιαίτερα όταν και όπου θα βοηθάει ο ήλιος αργά τα μεσημέρια ... Από αργά το απόγευμα του Πάσχα και κυρίως στη συνέχεια και με την έλευση του χαμηλού και των φαινομένων που αναμένουμε , ο υδράργυρος θα σημειώσει παράλληλη σταδιακή πτώση η οποία στις αρχές της νέας εβδομάδας (Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα) θα γίνει αισθητή!
Από πλευράς ανέμων τώρα , τουλάχιστον και έως το απόγευμα της ημέρας του Πάσχα δεν περιμένουμε κάτι το άξιο αναφοράς ... Από εκεί και ύστερα όμως και καθώς το αναμενόμενο σύστημα θα μας προσεγγίζει από την Ιταλία οι νοτιάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν αξιόλογη ενίσχυση, η οποία λογικά θα πρέπει να συνεχιστεί και να κορυφωθεί μέσα στην Δευτέρα του Πάσχα!
Αντίθετα κατά την Τρίτη ημέρα του Πάσχα και με τα σημερινά πάντα στοιχεία περιμένουμε στροφή , και επικράτηση αρκετά ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων (μαίστρος)...
Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία , από καρδιάς !
Παρακάτω η πιθανή πορεία του καιρού στο τόπο μας σε 3 διαφορετικές φώτος (από Μέγα Σάββατο και έως Δευτέρα του Πάσχα - Τα είπαμε παραπάνω για την Μεγάλη Παρασκευή).
Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου