Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Σκάει ο τζίτζικας στην ανατολική και νότια Ελλάδα αυτή την ώρα με τις θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές να κυμαίνονται από 37 έως 40 βαθμούς κελσίου (τοπικά ίσως και λιγάκι πιο πάνω μέχρι το απόγευμα). Αντίθετα όπως σας είχαμε πει , εμείς οι δυτικά της Πίνδου κάτοικοι βρισκόμαστε στο πιο δροσερό τομέα , με τις θερμοκρασίες για παράδειγμα στην Κέρκυρα να κυμαίνονται αυτή την ώρα (15:00 , 22/07/2018) από 28, 29 και έως 31 βαθμούς κελσίου (όπου και αν τελικά βοηθήσει περισσότερο ο ήλιος ίσως ανέβει ακόμη 1 με το πολύ 2 βαθμούς και αυτό πολύ τοπικά, μέχρι το απόγευμα, φυσιολογικά πράγματα δηλαδή για Ιούλιο μήνα) . Σας είχαμε μιλήσει και για τις συννεφιές που αν ερχόταν λίγο νωρίτερα θα έκαναν και αυτές τη δουλειά τους . Επιτυχία πρόβλεψης περασμένης Παρασκευής για τον ... Υποτιθέμενο "πανελλαδικό" Καύσωνα των ΜΜΕ , λοιπόν 100% !!!!
Κατά τα άλλα παραμένει η τάση των μεγάλων προγνωστικών μοντέλων για κάποιο πέρασμα από τοπικού χαρακτήρα βροχής , τοπικούς όμβρους ή και τοπική καταιγίδα περισσότερο στο διάστημα δεύτερο μισό Δευτέρας και έως ξημερώματα προς Τρίτη.
Συνεχίζονται οι ευχάριστες θερμοκρασίες τη νέα εβδομάδα στο νομό Κέρκυρας, με κανονικές έως και κατά τόπους "δροσερές" θερμοκρασίες για την περίοδο που διανύουμε (διάστημα 23/07 - 29/07/2018).
Στον παρακάτω χάρτη βλέπουμε την πιθανή τροχιά ενός τμήματος της Ιταλικής διαταραχής (πιθανός υετός) αύριο απόγευμα - βράδυ (23/07/2018), όπου και θα προσπαθήσει μετά από καιρό να δώσει κάποια φαινόμενα σε ορισμένα τμήματα της Κέρκυρας !
Iάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης , λάτρης του καιρού από παιδί). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου