Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Με αρκετή συννεφιά κύλησε λοιπόν η σημερινή ημέρα (χωρίς να μας "αποχαιρετήσουν"  βέβαια και τα διαστήματα ηλιοφάνειας , αλλού μεγαλύτερα και αλλού μικρότερα σε διάρκεια , μέσα στην ημέρα) , ενώ δεν έλλειψαν  και κάποιες πολύ τοπικές ψιχάλες (άνευ σημασίας φυσικά) τα χαράματα - πρωινές ώρες , όπως σωστά προβλέφθηκε - "γράφτηκε" εδώ  χθες . :) 

Για αύριο Τετάρτη 29/09/2021 ΔΕΝ αναμένεται κάποια άξια λόγου αλλαγή του καιρού στην περιοχή μας. Έτσι η ημέρα θα κυλήσει με διαστήματα ηλιοφάνειας , (αλλού πιο μεγάλης και αλλού στο νομό μικρότερης διάρκειας) αλλά και κατά περιόδους τοπικές συννεφιές που πρόσκαιρα σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα θα έχουν την τάση να πυκνώνουν κάπως περισσότερο παροδικά... Μάλιστα ανοιχτό παραμένει και αύριο  το ενδεχόμενο (μικρή μεν αλλά υπαρκτή δε η πιθανότητα , η οποία κυμαίνεται γύρω στο 30%) ενός "περάσματος" πολύ τοπικού χαρακτήρα ψιχάλας ή και σύντομης παροδικής βροχούλας (όχι κάτι το ιδιαίτερο) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ πάντα , σε πρώτη φάση (όσο αφορά την ημέρα) κυρίως κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας , με έμφαση περισσότερο σε σημεία της ενδοχώρας στο νησί της Κέρκυρας και ... Στην συνέχεια εκ νέου τη νύχτα (ιδιαίτερα αργά) οπουδήποτε στο νομό. :) 

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νοτίων διευθύνσεων μέχρι μέτριοι. Πάντως σε διάφορα παραθαλάσσια τμήματα θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα μέσα στην ημέρα, που ΔΕΝ θα ξεπερνά όμως τα 4 μποφώρ γενικότερα... Παράλληλα η θερμοκρασία σε αντίθεση με μεγάλο κομμάτι της υπόλοιπης Ελλάδας όπου εκεί θα σημειώσει σημαντική πτώση το επόμενο 24ωρο, εδώ στα μέρη μας θα παραμείνει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ και την αυριανή ημέρα , όπου για ... Πολλοστή φορά θα παρατηρηθούν Καλοκαιρινές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές σε αρκετά κομμάτια του τόπου μας το μεσημέρι! Τέλος θα συνεχίσουν σταθερά να μας απασχολούν τα υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας μέρα - νύχτα και αύριο !  ;) 

Καλό βράδυ Τρίτης !!  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - λάτρης του καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου