Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΥΝΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ... ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΧΕΙΑ !
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ : Συνεχίζονται λοιπόν οι καταπληκτικές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στην περιοχή μας (και όχι μόνο) ... Με πολλές ώρες φωτεινής ηλιοφάνειας καθημερινά , ανέμους γενικά χαμηλών εντάσεων και μεταβλητών διευθύνσεων . Κανένα απολύτως πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα, από πλευράς καιρού δηλαδή , έως τουλάχιστον τις 23 με 24 του μήνα που διανύουμε ... Αυτά και για όσους ασχολούνται και με εξωτερικές εργασίες αυτή τη περίοδο (βαψίματα κτλ.) αλλά και για τους αγρότες μας φυσικά !
Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα συνεχίσει να φλερτάρει με τους 20 και 20+ βαθμούς κελσίου και τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές του νομού μας . Ειδικότερα στα ευπαθή στη ζέστη σημεία , όπως είναι για παράδειγμα η πόλη της Κέρκυρας , δεν αποκλείεται να πιάσουμε τοπικά έως και 23 με 24C (μέγιστες τιμές) ! Μια πολύ μικρή και ανεπαίσθητη πτώση , της τάξεως των 2 με 3 βαθμούς (αυτό αφορά τις μέγιστες τιμές της ) αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Την ζακετούλα μας όμως νωρίς το πρωί και την νύχτα θα την χρειαζόμαστε , αφού θα έχει ψυχρούλα , χάρη στον έναστρο ουρανό τις νύχτες ...
Αρκετές ημέρες τώρα τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα καιρού θέλουν αλλαγή της κυκλοφορίας στην ατμόσφαιρα την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου ... Αυτό στην περιοχή μας συνεπάγεται με διαδοχικές διαταραχές από τα δυτικά μας (Ιταλία) , ύπαρξη φαινομένων (βροχές) κατά περιόδους και εναλλαγές νοτιάδων - βοριάδων ... Αλλά και πτώση της θερμοκρασίας σε πιο "Φθινοπωρινά" επίπεδα .
Αν με ρωτήσετε για τον καιρό της 25ης Μαρτίου , αν και είναι πάρα πολύ μακριά ακόμη , θα σας έλεγα , ότι με τα σημερινά πάντα στοιχεία , η πιθανότητα για τοπικές βροχές στο νομό μας εκείνη τη μέρα βρίσκεται στο 60% αυτή την ώρα.
Όμως οποιαδήποτε πρόβλεψη πέρα των 3 με 5 ημερών δεν φέρει την ανάλογη αξιοπιστία !! Γι ' αυτό θα σας πρότεινα να κρατήσετε απλά στην άκρη του μυαλού σας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αλλαγή του καιρού την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου στην περιοχή μας.
Αυτά για την ώρα , αν έχουμε οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα δεδομένα μας , θα σας ειδοποιήσουμε έγκαιρα ! Ευχαριστούμε για την ματιά σας ...  Τελευταία ενημέρωση : Τρίτη 18/03/2014 και ώρα 19:00μμ.
Ιάκωβος Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου