Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016





Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που βιώνουμε στην βορειοδυτική ενδοχώρα της Κέρκυρας αφού σήμερα βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και ενώ ζούμε την δεύτερη κατά σειρά ημέρας πλημμύρας!!! Ο σημερινός υετός έχει ξεπεράσει εδώ και ώρα την κατοστάρα ξανά (120++ mm , το ίδιο και χθες πάλι και ενώ δεν σταματάει να βρέχει) και είναι ο μεγαλύτερος ημερήσιος υετός πανελλαδικά σήμερα (11/10/2016, Βαλανειό, στις 15:40) ... Κατά τα άλλα η τρέχουσα κακοκαιρία βρίσκεται στα 215++ mm αλλά και ο ετήσιος υετός ξέφυγε και βρίσκεται ήδη στα 1360 ++ mm και ενώ υπολείπονται ακόμη 2μιση μήνες πριν την εκπνοή του έτους. Για να δούμε αλήθεια πόσο θα ανέβει ο πήχης φέτος στη γωνιά μας! :)
Παρακάτω κάποιες σημερινές εικόνες από το Βαλανειό , οι οποίες απλά δίνουν μια ελάχιστη γεύση μπρος την πραγματικότητα. Μέγιστη ραγδαιότητα βροχής για σήμερα : 209,4 mm/hr στις 05:42 το πρωί και εν μέσω πολύ έντονης καταιγίδας !! Πριν λίγο να αναφέρω ότι είδα και μακρινό ρούφουλα κοντά στα βορειοδυτικά παράλια της Κέρκυρας ...Πάντα τέτοια σε όλους εύχομαι !! Καλό απόγευμα και καλή καιρική συνέχεια :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου