Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Νομός Κέρκυρας : Η πραγματικότητα ...
ΔΕΝ θα έχουμε καύσωνα το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα !!!!
Τις τελευταίες ημέρες πολλά τοπικά ΜΜΕ αναπαράγουν την "πιπίλα" των Αθηναικών ΜΜΕ , χωρίς να έχουν ιδέα για το καιρό της περιοχής μας , έλεος πια ...
Στην πραγματικότητα λοιπόν τώρα ... Σε αντίθεση με τμήματα ιδιαίτερα της κεντρικής - ανατολικής και νότιας Χώρας όπου εκεί πράγματι θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες (εκεί σε τοπικό επίπεδο η κατάσταση έστω και για λίγο , θα προσεγγίσει τον όρο "καύσωνα" , αλλά και πάλι αυτό θα εξαρτηθεί από άλλους παράγοντες στην κάθε περιοχή) οι κάτοικοι των περιοχών δυτικά της Πίνδου και ιδιαίτερα των νησιωτικών (περιοχές καλή ώρα των Επτανήσων) θα βρίσκονται και πάλι στο πιο "δροσερό" τομέα (κάτι ανάλογο με την περασμένη Τρίτη 17/07/2018).
Στην Κέρκυρα ο υδράργυρος θα σημειώσει σταδιακή άνοδο κατά την διάρκεια του Σαββάτου 21/07/2018 (χωρίς όμως κάτι το υπερβολικό για την εποχή) και θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στους 32 με 34 βαθμούς κελσίου. Τώρα αν πολύ τοπικά σε κάποιο "καντούνι" της πόλης ή σε κάποιο χωριό από τα 150 + που έχουμε στο νησί ανέβει ελαφρώς πιο πάνω (1 το πολύ 2 βαθμούς) , εξαιτίας τοπικών παραγόντων (λόγω ανάγλυφου ή καταβάτη ανέμου) , αυτό δεν αξίζει ούτε καν την αναφορά μας.
Περίπου η ίδια κατάσταση και την Κυριακή 22/07/2018 με την διαφορά ότι ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα (μάλιστα τοπικά θα βρεθεί 1 με 2 βαθμούς πιο κάτω από το Σάββατο αν οι συννεφιές έρθουν λίγο νωρίτερα , αλλιώς θα ισχύσει ότι και το Σάββατο , δηλαδή πολύ τοπικά ίσως 1 με το πολύ 2 βαθμούς παραπάνω όπου βοηθήσει περισσότερο ο ήλιος και ο καταβάτης άνεμος) , από την άλλη θα ανέβει ο δείκτης δυσφορίας (δηλαδή κατά τόπους θα νιώσουμε κάπως περισσότερο τη ζέστη) , εξαιτίας της στροφής των ανέμων σε νοτιάδες και την αύξηση της σχετικής υγρασίας. Και πάλι όμως τίποτα μα τίποτα το σπουδαίο για Ιούλιο μήνα και σαφώς χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα λόγια και τα γραφτά πολλών.
Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από την Δευτέρα 23/07/2018 στη μεριά μας η οποία θα γίνει πολύ περισσότερο αισθητή την Τρίτη 24/07/2018. Ενώ κυρίως από το διάστημα απόγευμα - βράδυ Δευτέρας 23/7 κατά την διάρκεια της νύχτας και έως και πρωί Τρίτης 24/07 υπάρχουν μέτριες πιθανότητες (σύμφωνα πάντα με τα σημερινά στοιχεία της Παρασκευής 20/07) να έχουμε σε ορισμένα τμήματα του νόμου κάποιο πέρασμα από τοπικούς όμβρους ύστερα από καιρό (μικρότερη αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για εμφάνιση ηλεκτρικών - τοπική σύντομη καταιγίδα).
Να είστε όλοι καλά ! Ευχαριστώ για την προσοχή σας !
Ιάκωβος Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου