Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός κατά το πρώτο μισό της Πέμπτης 08/02/2018 στο νομό Κέρκυρας , με κάποιες τοπικές βροχές εδώ και εκεί ... Στη συνέχεια αναμένουμε πρόσκαιρη σχετική βελτίωση του καιρού. Από το δεύτερο μισό της Παρασκευής όμως περιμένουμε σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού στη γωνιά μας, η οποία θα κορυφωθεί κατά την διάρκεια του Σαββάτου ! Κάτι ανάλογο με την κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου περιμένουμε φίλες και φίλοι ... Έχει εμμονή με τα Σάββατα ο φετινός Χειμώνας ...  Έτσι να έχετε υπόψιν σας , ότι από τη νύχτα της Παρασκευής (09/02/2018) και κυρίως μέσα στο Σάββατο (10/02/2018) θα πέσει ξανά πολύ νερό στη Κέρκυρα, συνοδεία και πάλι ιδιαίτερα ενισχυμένων νοτιάδων . Την Κυριακή 11/02/2018 θα το γυρίσει σε βορειοδυτικό ρεύμα , οπότε το καιρικό σκηνικό θα γίνει αρχικά άστατο , με κάποια τοπικά φαινόμενα (περισσότερο τοπικού χαρακτήρα βροχές ή μπόρες) και στη συνέχεια θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από την Κυριακή και ύστερα.
Παρακάτω παραθέτω δυο φώτος , η μία είναι από την Άνω Παυλιάνα (δυτικο - κεντρονότια Κέρκυρα) σήμερα και αποτυπώνει το σημερινό καιρικό μοτίβο (07/02/2018) , που επικράτησε (Αφρικάνικη σκόνη και ψιλόβροχο - η φώτο είναι της Διαμαντίνας Πάγκαλη ) και η άλλη μας δείχνει τι να περιμένουμε κυρίως κατά την διάρκεια του Σαββάτου 10/02/2018 στο τόπο μας . Όμορφο Βράδυ Τετάρτης να έχετε !!
Ιάκωβος Βασιλάκης
(καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης) http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου