Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Με κυρίως συννεφιασμένο ουράνιο θόλο θα κυλήσει η τελευταία Κυριακή της αποκριάς στην Κέρκυρα. Μάλιστα από το απόγευμα υπάρχει κάποια μικρή πιθανότητα για κάποιες τοπικές ψιχάλες, αλλά άνευ σημασίας όμως και αυτό σε ορισμένα σημεία του νομού . Δηλαδή όπου και εαν τελικά εκδηλωθούν , δεν θα είναι ικανές να "χαλάσουν" τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Μεγαλύτερη όμως πιθανότητα (γύρω στο 60% πλέον) για τοπικές βροχές , κατά τόπους ,σε ...Σίγουρα περισσότερα τμήματα του νομού , υπάρχει σταδιακά από τις βραδυνές ώρες της Κυριακής και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νύχτας, βαδίζοντας προς την Καθαρά Δευτέρα.
Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και θα τελειώσει η Καθαρά Δευτέρα. Έτσι μέσα στην ημέρα θα έχουμε κατά περιόδους πιο πυκνή συννεφιά που θα δίνει τοπικές βροχές και τοπικές μπόρες αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα "στεγνά" διαστήματα ενδιάμεσα. Δηλαδή δεν θα βρέχει όλη μέρα και ούτε θα πέσει η ίδια ποσότητα βροχής το ίδιο βέβαια παντού στο νησί. Αφού θα υπάρχει και πάλι αυξημένος ο παράγοντας της τοπικότητας.
Πάντως ο χαρταετός θα ... "Πετάξει" εύκολα αφού θα πνέουν μέτριοι νοτιάδες , ότι πρέπει για την ημέρα αυτή.
Και αν θέλουμε να ρίξουμε και μια ματιά παραπέρα ,να ξέρετε φίλες και φίλοι ότι και πάλι (για "υπέρ"πολλοστή φορά φέτος  με πολύ άστατο καιρό και αρκετές έως και κατά τόπους πολλές βροχές θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος και της νέας εβδομάδας (η πρώτη της Σαρακοστής) στα μέρη μας.
Πάντως η θεμοκρασία γενικότερα όλες αυτές τις ημέρες θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για αυτή την περίοδο.
Καλά να περάσετε ότι και αν κάνετε , όπου και αν πάτε ... Και μεγάλη προσοχή στους δρόμους σε εσάς τους οδηγούς !! 
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου