Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Καλό Μάη φίλες και φίλοι ! Ύστερα από 36 ημέρες ανομβρίας , επιτέλους αλλάζουμε ... Από Τετάρτη νύχτα αλλά κυρίως μέσα στην Πέμπτη ( 2/05/2018 αργά τη νύχτα - 03/05/2018 κατά την διάρκεια της ημέρας) μας έρχονται βροχές ( τα παραπάνω ισχύουν όχι μόνο για το βόρειο Ιόνιο - νομό Κέρκυρας , αλλά και για άλλες περιοχές της Χώρας). Ενώ η θερμοκρασία δείχνει διαθέσεις σταδιακά να εναρμονιστεί με την εποχή που διανύουμε , δηλαδή την Άνοιξη και όχι το πρώιμο κατακαλόκαιρο που μας έμαθε ο Απρίλης ! 
Παρακάτω αναλυτικά τα κλιματολογικά στοιχεία από το Βαλανειό (βορειοδυτική ενδοχώρα Κέρκυρας , υψ. 175 μέτρα) από τον φετινό αφύσικο , υπερβολικά θερμό και κατάξερο Απρίλη (ο Απρίλης του 2018 ήταν ο πιο θερμός και ο πιο ξηρός στην καιρική ιστορία του νομού Κέρκυρας γενικότερα) .
Να ευχηθούμε Απρίλη σαν το φετινό να μην ζήσουμε ξανά , γιατί δεν θα είναι για καλό (από καιρικής πάντα πλευράς).
Καλή τύχη Μάη , στο δύσκολο έργο σου ! 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου