Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πως θα κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα ? Η απάντηση παρακάτω... 
Άστατος θα καταστεί ο καιρός στο νομός Κέρκυρας αύριο Σάββατο 08/12/2018 , ιδιαίτερα από το μεσημέρι - απόγευμα και ύστερα , οπότε και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες τοπικές βροχές ή μπόρες (παροδικά από το απόγευμα και μετά υπάρχει και το ενδεχόμενο σποραδικής καταιγίδας , περισσότερο στα βόρεια αλλά και δυτικότερα καθώς και στην βορειοανατολική πλευρά). Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις (αρχικά νοτιοανατολικοί και αργότερα νοτιοδυτικοί) μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανοιχτά δυτικά και βορειοδυτικά του νομού καθώς και σε κάποια υψώματα επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού έως πολύ ισχυροί (7 μποφώρ - χωρίς να αποκλείεται για πολύ λίγο και πολύ τοπικά στα παραπάνω τμήματα και κάποια ριπή νοτιά και στα 8 μποφώρ προς το βράδυ). Η θερμοκρασία με τις συννεφιές και τους νοτιάδες θα σημειώσει μικρή άνοδο όσο αναφορά τις ελάχιστες τιμές της, δηλαδή τις θερμοκρασίες που σημειώνονται κατά την διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί (συγκριτικά πάντα με ότι προηγήθηκε τη νύχτα και το πρωινό της Πέμπτης και της Παρασκευής).
Κάπως καλύτερα τα πράγματα την Κυριακή 09/12/2018, αφού ενώ θα ξεκινήσουμε με άστατο καιρό και με την πιθανότητα (γύρω στο 50%) για κάποιες λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες αρχικά (αυτό ισχύει πιο πολύ για τις πρωινές ώρες) , στη συνέχεια περιμένουμε μια πρόσκαιρη σχετική βελτίωση του καιρού, με αρκετά "ανοίγματα" και διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στο υπόλοιπο της ημέρας. Πάντως τη νύχτα της Κυριακής (όσο πιο αργά τόσο αυξάνει η πιθανότητα) είναι πιθανό να υπάρξει ξανά ένα πέρασμα βροχής ή μπόρας τοπικά στο νομό μας.
Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο δυτικούς - βορειοδυτικούς μέτριους στα 4 με 5 μποφώρ και τοπικά έως ισχυροί (6 μποφώρ , γύρω από τα Διαπόντια νησιά μας ο "πουνεντομαίστρος" ίσως για λίγο καταφέρει να αγγίξει και τα 7 μποφώρ ). Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή (ίσως μόνο κατά τόπους μια μικρή ανεπαίσθητη άνοδο του υδραργύρου όσο αναφορά τις μέγιστες τιμές της ,εξαιτίας των διαστημάτων ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα... Όπου θα φυσάει όμως , η αίσθηση της ψύχρας θα είναι έντονη).
Τα παραπάνω γράφτηκαν με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής , αν αλλάξει κάτι θα ενημερωθείτε έγκαιρα.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !!
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης) http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου