Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Χθες σας έγραψα : "Ο άστατος καιρός , όπως έχουμε τονίσει εδώ και πολλές ημέρες, θα διατηρηθεί και την Πέμπτη 16/05/2019 στα μέρη μας . Μάλιστα μέσα στο 24ωρο της Πέμπτης , τα φαινόμενα (τοπικές βροχές/ μπόρες - υπάρχει πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα) θα είναι περισσότερα , τοπικά εντονότερα και θα απασχολήσουν μεγαλύτερο κομμάτι του νομού, συγκριτικά με σήμερα Τετάρτη".

Έτσι και έγινε , φυσικά όχι παντού όμως ! Συγκεκριμένα τμήματα στα κεντροανατολικά , βόρεια και βορειοανατολικά του νησιού "πνίγηκαν" την ίδια ώρα που λίγο πιο δίπλα στο ίδιο πάντα νησί , δεν έπεφτε ούτε σταγόνα !!
Ενδεικτικό το γράφημα από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Γουβιά όπου κατέγραψε 21 χιλιοστά βροχής το μεσημέρι , ενώ λίγο πιο δίπλα στην πόλη της Κέρκυρας απολάμβαναν λιακάδα !! Το ίδιο συνέβη και βορειότερα , όπου μέχρι τους πρόποδες του Παντοκράτορα έριχνε καρέκλες και για παράδειγμα στον Άι Γιώργη των Πάγων λιάζονταν !! :)
Επιτυχία χθεσινής πρόβλεψης : 100% !!

Καλύτερα τα πράγματα την Παρασκευή 17/05/2019 στα μέρη μας , με περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας γενικότερα.

Ωστόσο εξασθενημένα απομεινάρια της αστάθειας που μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες , ίσως στο πρώτο μισό , δώσουν σε πολύ τοπικό επίπεδο κάποια περαστική ψιχάλα (μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα - καμία σχέση με σήμερα όμως). Θα πνέει ένα ελαφρύ βοριαδάκι κατά την διάρκεια της ημέρας , ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Αυξημένα ποσοστά υγρασίας τη νύχτα και το πρωί.

Στην παρακάτω διεύθυνση ,  το σημερινό γράφημα βροχής από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Γουβιά ...

http://penteli.meteo.gr/stations/kerkyra/RainRateHistory.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου