Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Νοτιάδες και Αφρικάνικη σκόνη το επόμενο τριήμερο στο νομό Κέρκυρας ... Ο λόγος για το Σαββατοκύριακο και έως και την Δευτέρα 20 του Μάη.
Κατά τα άλλα θα υπάρχουν κατά περιόδους και αρκετές συννεφιές , (χωρίς να λείπουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας) οι οποίες κατά τόπους θα πυκνώνουν αρκετά.
Μάλιστα ίσως για λίγο και τοπικά λασποψιχαλίσει.
Ενώ μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για λίγες τοπικές λασποβροχούλες ή τοπικές λασποψιχάλες τη νύχτα της Κυριακής βαδίζοντας προς την Δευτέρα, καθώς και κατά την διάρκεια της Δευτέρας , μέσα στην ημέρα.
Οπότε έως και την Δευτέρα ΔΕΝ πλένουμε το αμάξι μας! :)

Οι νοτιάδες θα πνέουν έως μέτριοι (3 με 4 και κατά τόπους έως και 5 μποφώρ. Σε ορισμένα υψώματα καθώς και στα πελάγη είναι πιθανό πρόσκαιρα να βγάλει ριπές νοτιά και στα 6 μποφώρ - ισχυρός).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο αλλά συγκριτικά με την ανατολική και κυρίως νότια Ελλάδα εμείς εδώ θα βρισκόμαστε στο πιο "δροσερό τομέα". Έτσι στα μέρη μας θα πρέπει να υπάρξει θερμοκρασιακό "ταβάνι" γύρω στους 24 βαθμούς και αυτό σε τοπικό πάντα επίπεδο (ίσως πολύ τοπικά και για πολύ λίγο και 25 βαθμούς, όπου και αν καταφέρει να βοηθήσει ο ήλιος). Οι παραπάνω μέγιστες τιμές θα εξαρτηθούν από την ηλιοφάνεια , καθώς όπου υπάρξει πυκνή συννεφιά υπολογίστε δυο με τρεις βαθμούς χαμηλότερα...

Καλά να περνάτε !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου