Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Νοτιάς και συννεφιές σήμερα Παρασκευή 24/08/2018 στην Κέρκυρα , τυχαίο ? Όχι βέβαια !!
Η σχεδόν στάσιμη ατμοσφαιρική διαταραχή στη νότια Ιταλία ύστερα από μέρες άρχισε να κινείται ελαφρώς ανατολικότερα , αυτό φυσικά θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο καιρό της περιοχής μας ... Ήδη έχουμε συννεφιές και νοτιαδάκι ... Αργότερα σήμερα δεν αποκλείεται και κάποια τοπική ψιχάλα (ή ασθενής τοπική βροχούλα) οπουδήποτε στο νομό, φαινόμενα όμως άνευ σημασίας.
Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε φαινόμενα αστάθειας στο νομό . Δηλαδή , δεν θα βρέχει όλη την ώρα αλλά κάποια στιγμή μέσα στο 24ωρο σε διάφορες περιοχές θα βγάζει κάποιο πέρασμα από τοπικό όμβρο , ψιχάλα ή τοπική μπόρα.
Τα παραπάνω φαινόμενα όμως θα έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα. Δηλαδή θα υπάρξουν τμήματα στη γωνιά μας που θα μείνουν ανεπηρέαστα ή σχεδόν ανεπηρέαστα, ενώ την ίδια ώρα αλλού στο ίδιο νησί θα βρέχονται!
Φθάνοντας όμως στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και κυρίως στο ξεκίνημα της επόμενης (Δευτέρα 27/08/2018) κομμάτι μιας φθινοπωρινής "κατεβασιάς" από την βορειοδυτική Ευρώπη , θα βρεθεί διαμέσου της κεντρικής Ευρώπης και της Αδριατικής στο βόρειο Ιόνιο , φέρνοντάς μας τις πρώτες (έστω και σχετικά πρώιμες) Φθινοπωρινές "μυρωδιές"...
Τότε λοιπόν αυξάνει η πιθανότητα για ένα (αν και παροδικό) κάπως πιο γενικευμένο πέρασμα (δηλαδή να "βραχεί¨μεγάλο κομμάτι του νομού, ή ίσως και όλος ο νομός , έστω και πρόσκαιρα) από κάποιες βροχές , μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες , όπου κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να έχουν και αξιόλογο χαρακτήρα.
Η θερμοκρασία ιδιαίτερα την Δευτέρα θα σημειώσει πρόσκαιρη αλλά αισθητή πτώση . Στη συνέχεια όμως και καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί θα πάρει ξανά την ανιούσα (χωρίς όμως κάτι το υπερβολικό). Έτσι κυρίως από Τρίτη σταδιακή βελτίωση του καιρού και ιδιαίτερα από Τετάρτη άνοδος της θερμοκρασίας , σε ευχάριστα επίπεδα και "καλοκαιράκι".
Κλείνοντας να προσθέσουμε ότι και το Σαββατοκύριακο σε πολύ τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται κάποια από τις μπόρες να είναι πιο αξιόλογη.
Εμείς να ευχηθούμε , τα στοιχεία μας να επαληθευτούν και να "βρέξει" σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του νομού , αφού έτσι θα εξαλειφθεί τελείως ο κίνδυνος πιθανής φωτιάς !!
Καλά να περνάτε και να χαμογελάτε !! 
Ευχαριστώ για την προσοχή σας ...
Ιάκωβος Βασιλάκης
(καιρόφιλος από μικρός - ερασιτέχνης προγνώστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου