Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Βόρειο Ιόνιο - Νομός Κέρκυρας
Καλοκαιρίας και ανομβρίας συνέχεια !!!! Βάσιμες ελπίδες για σημαντική ανατροπή του σκηνικού , από βδομάδας ...
Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι ... Δεν έχω κάτι καινούριο να σας πω ούτε και για αυτή την εβδομάδα , που μόλις ξεκίνησε. Έως και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο , τα κυρίαρχα στοιχεία του καιρού εδώ στο βορειοδυτικότερο νησιωτικό νομό της Ελλάδος θα είναι : Κλασικά (όπως μας συνήθισε πλέον) η καθημερινή λαμπερή ηλιοφάνεια , οι γενικά ασθενείςάνεμοι , η αυξημένη σχετική υγρασία (ιδιαίτερα τη νύχτα και τα πρωινά , σε συνδιασμό με περιορισμένη ορατότητα και κάποιες τοπικές ομίχλες στα γνωστά σημεία) αλλά και σταθερά οι υψηλότερες του φυσιολογικού για την περίοδο που διανύουμε θερμοκρασιακές τιμές τα μεσημέρια μας.
Μάλιστα από την Πέμπτη 18/10/2018 και ύστερα (κυρίως όσο θα βαδίζουμε προς το Σαββατοκύριακο) ο υδράργυρος κατά την διάρκεια της ημέρας θα ανέβει ακόμη λίγο. Στα ευπαθή στη ζέστη σημεία του νομού , δεν αποκλείεται να φθάσουμε ή και να ξεπεράσουμε ακόμη και τους 27 βαθμούς κελσίου! Το μόνο που θα συνεχίσει να θυμίζει προχωρημένο Οκτώβρη θα είναι η έντονη ψύχρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί , κυρίως όπως είναι φυσικό στα αναστροφικά τμήματα της Κέρκυρας (δηλαδή σε περιοχές μέσα σε λειβάδια , λεκανοπέδια , δίπλα σε ποτάμια , ρέματα , λίμνες ) αλλά και στα ορεινότερα βέβαια.
Τώρα , όσο αναφορά την περαιτέρω προοπτική του καιρού ... Αν και μακριά , οπότε και η προγνωσιμότητα είναι πολύ χαμηλή , παραμένει η τάση για αξιόλογη αλλαγή των καιρικών συνθηκών στη γωνιά μας ΜΕΤΑ τις 20 με 21 του μήνα ( τα παραπάνω ίσως με απόκλιση +/- μιας ή δυο ημερών ) . Οπότε και περιμένουμε πιθανή κάθοδο αρκετά ψυχρότερων αερίων μαζών από βορειότερα γεωγραφικά πλάτη προς τα Βαλκάνια , δίνοντας κατά πάσα πιθανότητα το έναυσμα για πυροδότηση κυκλογενέσεων (χαμηλά βαρομετρικά) στη Μεσόγειο , ικανές να δώσουν αρκετά έως και πολλά νερά και στην Κέρκυρα , σε συνδιασμό με κάποια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Για την ώρα , αν και τα στοιχεία "φωνάζουν" για μια τέτοια εξέλιξη , τα παραπάνω αποτελούν ακόμη ένα σενάριο , λόγω των πολλών ημερών που απέχουμε μέχρι τότε. Παρολαυτα κρατάμε την παραπάνω τάση η οποία παραμένει ζωηρή και ευχόμαστε να συμβεί , καθώς προσωπικά είμαι υπερ της καιρικής κανονικότητας κάθε εποχής.
Να είστε όλοι καλά ! Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και την προσοχή σας όλα αυτά τα χρόνια ...
P.S. Αν κάποια από τα τοπικά ΜΜΕ (ραδιόφωνο, εφημερίδες, ή τηλεόραση) επιθυμεί να συνεργαστούμε , είμαι στη διάθεσή σας , πάντα για το καλό της Κέρκυρας , με έγκυρη και σοβαρή προσέγγιση του καιρού του νομού μας, καθώς ... Ο καιρός αλλά και η Κέρκυρά μας είναι οι μεγάλες μου αγάπες από παιδί. Μηνύματα μπορείτε να στέλνετε στο λογαριασμό μου εδώ ή στο e-mail μου : Corfiot30@gmail.com
Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης καιρού - καρόφιλος από παιδί). http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου