Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
Σε περίοδο καλοκαιρίας εισέρχεται ο νομός Κέρκυρας . Μάλιστα για τις επόμενες αρκετές έως και ... Πολλές ημέρες τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού στη γωνιά μας θα είναι :
Η "σφοδρή" καθημερινή ηλιοφάνεια  , οι γενικά ασθενείς άνεμοι , η αυξημένη σχετική υγρασία τις νύχτες και τα πρωινά σε συνδιασμό με περιορισμένη ορατότητα αλλά και κάποιες τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί στα επιρρεπή στις ομίχλες σημεία του τόπου μας ( τα παραπάνω ισχύουν όπως κάθε φορά έτσι και τώρα , για όταν έχουμε άπνοια , ξαστεριά τη νύχτα και υψηλά ποσοστά υγρασίας οπότε και συναντάμε π.χ στο λειβάδι του Ρόπα στο λειβάδι Βελονάδων και σε άλλες λεκάνες , λειβάδια και παραποτάμιες περιοχές την γνώριμη για αυτά τα σημεία παραπάνω κατάσταση) ... Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κανονικά έως και κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (σε τοπικό επίπεδο για μερικές ημέρες τα μεσημέρια θα "τσιμπάει" έως και 2 βαθμούς κατά μέσο όρο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα). Την νύχτα όμως και νωρίς το πρωί η ψύχρα θα είναι έντονη ιδιαίτερα στα γνωστά σημεία (λειβάδια , λεκάνες , ρεματιές αλλά και φυσικά στα ορεινότερα ). Κάποια σύννεφα άνευ σημασίας προς το τέλος της εβδομάδας , το μόνο που θα κάνουν θα είναι να ομορφαίνουν τα ηλιοβασιλέματά μας.
Προσπάθειες ανατροπής του ... "Φθινοπωρο - Καλόκαιρου " που μας περιμένει το αμέσως επόμενο διάστημα φαίνεται να έχουμε εδώ στα άκρα βορειοδυτικά της Ελλάδος (με τα σημερινά πάντα στοιχεία) όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του τρέχοντος μήνα και κυρίως στη συνέχεια, με πιο πιθανό σενάριο ... Πιο οργανωμένα χαμηλά βαρομετρικά από δυτικά μας να μας φέρνουν νοτιάδες και βροχοπτώσεις κατά περιόδους . Αυτό όμως αποτελεί ένα "σενάριο" και τίποτα παραπάνω για την ώρα... Έως τότε η απόλυτη καλοκαιρία , εκμεταλλευτείτε την !!
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης καιρού). http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου