Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Μόλις στους 27,7 C. η μέγιστη τιμή ημέρας στο Βαλανειό , εδώ στο εσωτερικό της βορειοδυτικής Κέρκυρας σήμερα ανήμερα της Παναγίας και αυτό για πάρα πολύ λίγο ! Σημαντικότατη η πτώση της θερμοκρασίας συγκριτικά με προχθές Τρίτη 13 του μήνα όπου είχαμε 35,7 C. δηλαδή 8 βαθμούς κάτω !! Αισθητή είναι η πτώση του υδραργύρου φυσικά σε όλη την Χώρα των Φαιάκων. Κατά τα άλλα παντού στο νομό μας πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ριπές που σε ορισμένα σημεία άγγιξαν ακόμη και τα 8 μποφώρ !!
Όλα τα παραπάνω σας τα είχα υποσχεθεί την περασμένη Δευτέρα όταν ο τόπος ακόμη "έβραζε" ... 

Η συνέχεια περιλαμβάνει ένα τριήμερο (Παρασκευή - Κυριακή 16-18/08/2019) με ευχάριστες έως κατά τόπους δροσερές θερμοκρασίες. Ενώ ο ενισχυμένος μαίστρος (βορειοδυτικός άνεμος) θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 16/08/2019 στο μεγαλύτερο κομμάτι του βορείου Ιονίου, για να εξασθενήσει σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο (ιδιαίτερα από την Κυριακή) , όπου ... Τότε το μεσημέρι - απόγευμα μόνο στα επιρρεπή στο βορειοδυτικό ρεύμα σημεία του νομού μας , θα φθάνει τα 4 με 5 μποφώρ. Κατά τα άλλα καλοκαιρία και καθαρή ατμόσφαιρα (καλή ορατότητα).
Παρακάτω οι θερμοκρασίες σε κάποια τμήματα του Ιονίου στις 13:00 σήμερα ... 

Όμορφο βράδυ Πέμπτης !!  http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου