Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Βορειοδυτικό άκρο Ελλάδας - βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Χωρίς κάποια αξιόλογη καιρική μεταβολή θα κυλήσει η εβδομάδα, με την καλοκαιρία - ανομβρία να συνεχίζεται ...

Κατά τα άλλα , κυρίως από την Πέμπτη 22/08/2019 και μετέπειτα (μέσα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24-25/08/2019) ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρά βήματα προς τα πάνω! Μην φανταστείτε κάτι το τρομερό (καμία σχέση με το έντονο κύμα ζέστης που ζήσαμε πριν τον Δεκαπενταύγουστο) , αλλά θα υπάρξουν όμως τμήματα, περισσότερο στο νησί της Κέρκυρας όπου τα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι , θα καταφέρουν να δείξουν 34 με 35 και ίσως πολύ τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, ακόμη και 36 C. για λίγο.
Πιο δροσερή η κατάσταση σε παραθαλάσσια , αλλά και ορεινότερα κομμάτια καθώς και στα Διαπόντια νησιά μας όπως εν μέρη και σε Παξούς - Αντίπαξους.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά με χαμηλές εντάσεις όλες τις επόμενες ημέρες από μεταβλητές και το μεσημέρι - απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις τοπικά έως σχεδόν μέτριοι (γύρω στα 4 μποφώρ, μόνο στα ανοιχτά κατά μήκος της δυτικής και βόρειας πλευράς του νομού με έμφαση περισσότερο γύρω από τα Διαπόντια, όπως και γύρω από τους Παξούς όσο αναφορά το νότο, μπορεί πρόσκαιρα να πιάσουμε και ριπές στα 5 μποφώρ, ορισμένα απογεύματα )...

Όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της εβδομάδας τόσο θα αυξάνει η σχετική υγρασία, οπότε και σε συνδυασμό με τους ασθενείς ανέμους είναι πιθανή η επανεμφάνιση τοπικών ομιχλών , τόσο χερσαίων όσο και θαλάσσιων στην ευρύτερη περιοχή.

Καλή εβδομάδα να έχουμε ! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου