Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Φθινοπωριάζει απότομα και εντυπωσιακά στο νομό μας (Κέρκυρα) από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας !!

Πιο ενδιαφέρων καιρικά ημέρες θα είναι τόσο η Πέμπτη 03/09/2019 όσο και η Παρασκευή 04/09/2019 όπου και θα εκδηλωθούν αρκετές έως κατά τόπους πολλές βροχές και καταιγίδες που τοπικά μάλιστα θα είναι ισχυρές και πιθανόν να δημιουργήσουν κάποια μικροπροβλήματα σε ορισμένα τμήματα (αυξημένη η πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης αλλά και υδροστρόβιλων στην γύρω περιοχή) !
Τα προεόρτια της πρώτης σημαντικής και γενικευμένης αυτής μεταβολής στο καιρικό σκηνικό του τόπου μας , θα τα έχουμε ήδη από το δεύτερο μισό της Τετάρτης 02/09/2019 και ιδιαίτερα βαδίζοντας προς τις βραδινές/νυχτερινές αργά ώρες όπου και θα ξεκινήσουν οι πρώτες τοπικές βροχές/μπόρες.

Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν αρκετά με ριπές που σε τοπικό επίπεδο θα φθάνουν ή και θα ξεπερνούν πρόσκαιρα και τα 7 μποφώρ κυρίως κατά την έλευση των καταιγίδων... Στην συνέχεια θα γυρίσει βορειοδυτικός άνεμος (μαίστρος) με μέτριες έως κατά τόπους ισχυρές εντάσεις.

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 6 με 8 βαθμών (ανάλογα βέβαια όπως πάντα , που θα βρίσκεται ο καθένας μας πάνω στην Χώρα των Φαιάκων) σε σχέση με τα Καλοκαιρινά επίπεδα που θα έχουν προηγηθεί , (περισσότερο όσο αναφορά τις μέγιστες τιμές της).

Όμορφη εβδομάδα και καλά νερά, να έχουμε !

Ιάκωβος Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου