Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρώτο οργανωμένο χαμηλό της σαιζόν (σήμερα Κυριακή βρίσκεται στην κοντινή μας Ιταλία ακόμη) θα φέρει αρκετές βροχές / μπόρες και τοπικές καταιγίδες από αύριο Δευτέρα 23/09/2019 (κυρίως από το δεύτερο μισό αυτής) έως και μέσα στην Τρίτη 24/09/2019, κατά την διάρκεια της ημέρας (κυρίως στο πρώτο μισό αυτής) στο νομό Κέρκυρας. Τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο δύναται να αποκτούν και έντονο χαρακτήρα. Προς το τέλος της Τρίτης όμως θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού. Βελτιωμένος θα διατηρηθεί ο καιρός την Τετάρτη 25/09/2019 στην γωνιά μας...
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν αρκετά , αρχικά από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις και στην συνέχεια από βορειοδυτικές. Πολύ υψηλή υγρασία και σχετική ψύχρα.
Για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πάρα πολύ καιρό θα υπάρξει σοβαρή προσπάθεια να βραχούν αξιόλογα και τμήματα της κεντρικής και νότιας Κέρκυρας. Να ευχηθούμε να τα καταφέρει , γιατί εκεί το έχουν τεράστια ανάγκη!
Αντίθετα ο βορράς στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκεται στον δικό του καιρικό κόσμο (ως συνήθως) αφού έχει βραχεί "καλά" ήδη από τις αρχές του μήνα και αρκετές μάλιστα φορές.
Όμορφη Κυριακή να έχουμε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου