Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Συνεχίζεται η ... "Καιρική ανησυχία" στα μέρη μας ! :)

Άστατου καιρού συνέχεια για την βορειοδυτικότερη γωνιά της Ελλάδας. Έτσι και τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει το ίδιο καιρικό μοτίβο με το τόσο γνώριμό μας πλέον συχνότατο "άνοιξε" - "κλείσε", δηλαδή , την ...Μια μουντάδα και τοπικές βροχές και την άλλη σχετικά σύντομο "διάλειμμα" με μερική ηλιοφάνεια και ξανά τα ίδια (κάτι το οποίο να σας θυμίσω ότι ξεκίνησε στις 30 Οκτώβρη και συνεχίζεται έως και σήμερα πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, με ενδείξεις για αρκετό δρόμο ακόμη).

Πιο γενικευμένες και τοπικά αξιόλογες βροχοπτώσεις ιδιαίτερα το διάστημα δεύτερο μισό και περισσότερο βράδυ - νύχτα Παρασκευής - πρώτο μισό Σαββάτου όπου και υπάρχει πιθανότητα και για κάποιες τοπικές καταιγίδες. Σχετικό διάλειμμα την Κυριακή (και πάλι όμως δεν θα λείψουν ορισμένα πιο τοπικά φαινόμενα στο νομό μας) και εκ νέου περισσότερες βροχές με το καλημέρα της ερχόμενης εβδομάδας... :)

Αυτό που δεν θα αλλάξει και τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι η θερμοκρασία η οποία θα παραμείνει σε σχετικά ήπια για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα. Ενδείξεις για κάποια πιο άξιας λόγου κάμψη του υδραργύρου υπάρχουν για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αλλά αυτό για την ώρα αποτελεί μόνο ένα σενάριο και τίποτα περισσότερο αφού απέχουν πολλές ημέρες έως τότε (μέχρι την Κυριακή θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα συμβεί ή όχι τελικά).

Οι άνεμοι κατά το μεγαλύτερο διάστημα θα συνεχίσουν νοτιάδες με αρκετές κατά τόπους σημαντικές αυξομειώσεις.

Όμορφο βράδυ Πέμπτης σε όλους και όλες !

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου