Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού από αύριο το απόγευμα - βράδυ και ύστερα στο νομό Κέρκυρας , με αρκετές βροχές , μπόρες ή καταιγίδες , οι οποίες θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αξιόλογες. Τοπικά μάλιστα , κυρίως από τις βραδινές ώρες της Κυριακής έως και περίπου το μεσημέρι - απόγευμα της Δευτέρας θα έχουν και αρκετή ένταση ( σε τοπικό πάντα επίπεδο -υψηλές ραγδαιότητες βροχής , τοπική χαλαζόπτωση, ή και πρόσκαιρη σημαντική ενίσχυση των ανέμων , είναι πιθανά). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα μέρη μας αναμένουμε όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της Δευτέρας (βράδυ) , με σχετική βελτίωση του καιρού την Τρίτη. Παράλληλα με το πέρασμα του μετώπου και την βελτίωση του καιρού , οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο δυτικούς - βορειοδυτικούς , ρίχνοντας αισθητά την θερμοκρασία . Η πτώση του υδραργύρου σε σχέση με τις σημερινές τιμές (Σάββατο 19/09/2015) στο νομό μας , θα είναι της τάξεως των 8 έως και 10 βαθμών κατά τόπους.
Ύστερα από ένα "διάλειμμα" δύο περίπου ημερών , τα σημερινά στοιχεία θέλουν μια νέα διαταραχή να χαλάει ξανά το καιρό στα μέρη μας , με νοτιάδες και εκ νέου βροχές. Όμως ακόμη απέχουμε αρκετές ημέρες έως τότε και όλα παραμένουν ρευστά. Έτσι μιλάμε απλά για ενδείξεις νέων βροχών ξανά προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος στην Κέρκυρα , ύστερα από το χαμηλό που μας έρχεται το επόμενο 24ωρο.
Καθόλη την ερχόμενη εβδομάδα πάντως η ψύχρα τις νύχτες και τα πρωινά θα είναι αισθητή , ιδιαίτερα στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη του νησιού. Ενώ την ημέρα θα επικρατεί ευχάριστη δροσιά.
Σας αφήνω με μια πανέμορφη φώτο του συμπατριώτη μας "Nickos William Corfu" από τις βορειοδυτικές απόκρημνες ακτές της Κέρκυρας και συγκεκριμένα από την περιοχή Λογγάς Περουλάδων. Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου σε όλους !! Επιμέλεια:
Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος)

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου