Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας : ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ - ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ !! 
Ύστερα από μια σύντομη καιρική ανάπαυλα, τα πρωτοβρόχια επιστρέφουν στην περιοχή μας και μάλιστα ... "Δριμύτερα"! Αιτία της νέας μεταβολής του καιρού , το αξιόλογο βροχοφόρο σύστημα που σήμερα Τετάρτη βρίσκεται στο γείτονα Ιταλικό βορρά και διαγράφει νοτιοανατολική πορεία , αγγίζοντας το κατώφλι του βορείου Ιονίου από την Πέμπτη το μεσημέρι και ύστερα. Πριν από αυτό όμως οι αυξημένοι δείκτες αστάθειας στην ανώτερη ατμόσφαιρα, θα δώσουν το μεσημέρι - απόγευμα της Τετάρτης κάποιες τοπικού χαρακτήρα μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες θερμικής αστάθειας κατά τόπους στην Κέρκυρα , κυρίως στο βόρειο και κεντρικό τμήμα. Αυτό θα είναι και ο προπομπός για το τι θα επακολουθήσει την Πέμπτη ...
Έτσι, γενικευμένες βροχές , μπόρες και καταιγίδες περιμένουμε από την Πέμπτη , ιδιαίτερα όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της ημέρας και στη συνέχεια. Τα εντονότερα φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν από τις απογευματινές και κυρίως βραδινές ώρες της Πέμπτης και κατά την διάρκεια της νύχτας , έως το ξημέρωμα - νωρίς πρωί Παρασκευής. Μάλιστα σε τοπικό επίπεδο τα φαινόμενα στο νομό μας θα είναι ισχυρά , με κύρια χαρακτηριστικά τους τις πολύ ραγδαίες βροχοπτώσεις και τους πρόσκαιρα ισχυρούς νοτιάδες που θα τα συνοδεύουν. Επίσης θα έχουμε αρκετούς κεραυνούς και ηλεκτρικές εκκενώσεις , ενώ η πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης είναι υπαρκτή.
Aπό τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής περιμένουμε σταδιακή σημαντική εξασθένηση των φαινομένων και έως το τέλος της ημέρας προοδευτική σχετική βελτίωση του καιρού στη γωνιά μας. Αρκετά καλές και ευχάριστες καιρικές γενικά συνθήκες φαίνεται να μας επιφυλάσσει όμως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο φίλες και φίλοι. Καλό υπόλοιπο Τετάρτης σε όλους !!
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος) http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου