Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Γουβιά - Βαλανειό : Περίπου 22 χιλιόμετρα χωρίζουν τις δυο περιοχές, πάνω στο νησί μας. Υετικά όμως η διαφορά είναι πολύ πιο μεγάλη, όπως βλέπετε παρακάτω. 500 ολόκληρα χιλιοστά λοιπόν χωρίζουν, τις δυο περιοχές , όσο αναφορά τον ετήσιο υετό , σήμερα 26/10/2105. Αιτία η γεωγραφική θέση της κάθε περιοχής πάνω στο νησί της Κέρκυρας. Τα μεν Γουβιά βρίσκονται ανατολικά - σχεδόν κεντροανατολικά , το δε Βαλανειό, στο εσωτερικό της βόρειας - βορειοδυτικής πλευράς του νησιού. Μόλις τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο έχει αρχίσει και φαίνεται στο ευρύ κοινό, η ιδιαίτερη υετική δυναμική , του βόρειου τμήματος της Κέρκυρας, χάριν στην εγκατάσταση κάποιων μετεωρολογικών σταθμών , κυρίως από ιδιώτες. Έτσι , δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα αρχείο ή κάποια κλιματολογικά (στατιστικά) στοιχεία, όσο αναφορά την βόρεια Κέρκυρα, γιατί πολύ απλά κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον βορρά του νομού μας και τις ιδιαίτερες υετικές (και όχι μόνο) δυνατότητές του.
Τα Γουβιά αποτελούν τον ένα και μοναδικό σταθμό του ΕΑΑ , σε ολόκληρο τη νησί μας , ενώ σε επίπεδο νομού υπάρχει ακόμη ένας σταθμός του ΕΑΑ στους Παξούς. Για πρώτη φορά στην καιρική ιστορία του νομού μας , κάποιοι ασχολήθηκαν με την βόρεια Κέρκυρα, κυρίως ιδιώτες , δίνοντας χρόνο και χρήματα από τις προσωπικές τους οικονομίες , προσπαθώντας να αναδείξουν τα καιρικά δρώμενα του τόπου τους. Ευχή , η προσπάθεια να συνεχιστεί και το δίκτυο των σταθμών στο νομό μας να μεγαλώσει και άλλο , στο προσεχές μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου