Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΑΣΤΑΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ... ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΕΣ ... ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΑΔΩΝ ... ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΕ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ... 
Αναλυτικότερα : Άστατος θα είναι και την Τρίτη ο καιρός στη γωνιά μας φίλες και φίλοι ... Έτσι όπως και σήμερα Δευτέρα , έτσι και αύριο το καιρικό μενού μέσα στην ημέρα θα περιλαμβάνει λίγο από όλα , δηλαδή ... Διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και κατά περιόδους και κατά τόπους περισσότερη συννεφιά που θα δίνει (αρχικά) λίγες τοπικού περισσότερο χαρακτήρα πρόσκαιρες βροχές ή μικρής διάρκειας πολύ τοπικές μπόρες. Αυτά για την ημέρα , γιατί από το βράδυ και ύστερα (ιδιαίτερα όσο θα βαδίζουμε προς τις μεταμεσονύχτιες ώρες ) περιμένουμε γενίκευση των φαινομένων , με αρκετές βροχές και καταιγίδες σε όλο το νομό μας πλέον ...
Έτσι η Τετάρτη αλλά και η Πέμπτη θα είναι δυο βροχερές ημέρες για την περιοχή μας. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πέσει αρκετό έως και πολύ κατά τόπους νερό στο νομό μας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους τοπικά ισχυρά και με αρκετά μεγάλη διάρκεια!
Οι άνεμοι εξακολουθούν από νότιες - νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με σταδιακή σημαντική ενίσχυση όμως , φθάνοντας οπωσδήποτε τα 6 με 7 και κατά τόπους πρόσκαιρα ακόμη και τα 8 μποφώρ , κατά την διάρκεια του παραπάνω διημέρου όπου θα έχουμε και την κορύφωση της κακοκαιρίας στη μεριά μας.
Μέσα στην Παρασκευή θα ξεκινήσει προοδευτική βελτίωση του καιρού , ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες , αρχικά αρκετά ενισχυμένοι , αλλά με σταδιακή εξασθένηση μέσα στο Σάββατο.
Έτσι με την παράλληλη στροφή των ανέμων στο πιο ψυχρό βόρειο ρεύμα , η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξεως των 7 με 9 βαθμών κατά μέσο όρο. Μάλιστα , αν η έλευση του βοριά προλάβει κάποια ακόμη φαινόμενα , πριν την βελτίωση του καιρού , τότε δεν αποκλείεται για πρώτη φορά φέτος ορισμένες πολύ ψηλές βουνοκορφές απέναντι από το νησί μας , στα Αλβανικά και Ηπειρώτικα βουνά να ασπρίσουν.
Πάντως από την Παρασκευή και ύστερα οι νύχτες και τα πρωινά μας θα είναι αρκετά ψυχρότερα σε σχέση με αυτό που ζούμε τώρα. Με λίγα λόγια προς το τέλος τη εβδομάδος περιμένουμε τις πρώτες Χειμωνιάτικες πινελιές και από θερμοκρασιακής πλευράς.
Να είστε όλοι καλά , ευχαριστώ για την προσοχή σας !
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης , καιρόφιλος). Ενημερώθηκε : Βράδυ Δευτέρας και ώρα 21:45 μ.μ.
http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου