Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σε τροχιά άστατου καιρού εισέρχεται από αύριο Τετάρτη ο νομός μας αλλά και γενικότερα ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδος φίλες και φίλοι ... Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε στην Κέρκυρα από αύριο Τετάρτη 07/10/2015 λοιπόν , όπου ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται οι πρώτες μπόρες και βροχές σε διάφορα σημεία του νομού. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιπτώσεις ανά το νομό θα είναι αξιόλογα και κατά τόπους ενδέχεται να έχουν και σχετικά έντονοχαρακτήρα, συνοδευόμενα από ... Κάποια δυνατά αστραπόβροντα , ισχυρή βροχόπτωση (ίσως και χαλάζι τοπικά), και πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων (νοτιάς).
Kαλύτερα τα πράγματα την Πέμπτη , χωρίς να λείψουν και πάλι όμως κάποια λιγοστά και περισσότερο τοπικού χαρακτήρα αυτή τη φορά , σκόρπια φαινόμενα (υπολείμματα της διαταραχής που θα μας απασχολήσει την Τετάρτη). Θα υπάρχουν όμως και ανοίγματα στον ουράνιο θόλο μας , με διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα.
Νέα σταδιακή μεταβολή του καιρού περιμένουμε όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της Παρασκευής και κυρίως από τη νύχτα εκείνης της ημέρας και ύστερα... Έτσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένουμε γενικευμένη κακοκαιρία από άκρη σε άκρη σε όλη την Κέρκυρα... Με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες , οι οποίες κατά τόπους θα έχουν έντονο έως και πολύ έντονο χαρακτήρα. Ενώ οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά!
Μάλιστα όλα τα στοιχεία επιμένουν ότι το διήμερο Σάββατο - Κυριακή σε μεγάλο κομμάτι του νομού μας θα πέσει πολύ νερό (όχι βέβαια ότι στο υπόλοιπο νομό δεν θα βρέξει αξιόλογα , κάθε άλλο, απλά σε τοπικό επίπεδο θα έχουμε να κάνουμε με φαινόμενα που θα έχουν και αρκετά μεγάλη ένταση αλλά και διάρκεια). Για την ενδεχόμενη όμως αυτή σοβαρή επιδείνωση του καιρού προς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη περιοχή μας θα τα ξανα πούμε έγκαιρα. Καλό θα ήταν πάντως οι αρμόδιες αρχές και φορείς του νομού να είναι έτοιμες για έντονα καιρικά φαινόμενα το αμέσως επόμενο διάστημα στην Κέρκυρα...
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος).

Καλό υπόλοιπο Τρίτης σε όλους! http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου