Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σαν σήμερα ακριβώς 5 χρόνια πριν ... Χαράματα 10/11/2010 και το βόρειο - βορειοδυτικό κομμάτι του νομού Κέρκυρας σφυροκοπείται από μια απίστευτης δυναμικής και διάρκειας καταιγίδα. Τεράστιες ποσότητες νερού πέφτουν εξ ουρανού , εκατοντάδες αστραπές κάνουν τη νύχτα - μέρα και δεν σταματούν δευτερόλεπτο. Το κυριότερο και πιο καταστροφικό όμως στοιχείο της συγκεκριμένης κακοκαιρίας , ήταν οι ανεμοστρόβιλοι που ακολούθησαν , προκαλώντας πολλές ζημιές. Το χωριό μας το Βαλανειό μένει χωρίς ρεύμα και νερό για τέσσερις ημέρες. Παρόμοιο το σκηνικό και σε άλλους γειτονικούς οικισμούς. Ήταν τέτοια η μανία των ανέμων όπου κατά τόπους ξήλωσε σκεπές , ηλιακούς θερμοσίφωνες , ψηλά αιωνόβια δέντρα και λογής άλλα αντικείμενα. Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η μανία της φύσης εκείνη την ημέρα είχαν να κάνουν με μια πολύ μεγάλη σε έκταση περιοχή. Από τα βορειοδυτικά παράλια και τον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών έως και τους βορειοδυτικούς πρόποδες του Παντοκράτορα και την Επίσκεψη , είχαμε διάσπαρτες ζημιές, κατολισθήσεις και μικροπλημμυρικά φαινόμενα στο έδαφος με αρκετές επίσης βλάβες στα εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια της Δεή.
Πηγή : Προσωπικό αρχείο του γράφων.
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος καθώς και ιδιοκτήτης - επιβλέπων του ΙΜΣ στο Βαλανειό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου