Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015



ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ - ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ... http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/
Ύστερα από είκοσι ημέρες , ο καιρός αποφάσισε να εναρμονιστεί επιτέλους με το μήνα που διανύουμε φίλες και φίλοι. Έτσι ο Νοέμβρης θα μας δείξει το γνώριμό του πρόσωπο , δηλαδή το ... "Βροχερό", έστω και καθυστερημένα.
Από την Παρασκευή σταδιακά το ρεύμα γίνεται νότιο - νοτιοδυτικό στο βόρειο Ιόνιο , ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επικράτησης του "ξηρότερου" για τη γωνιά μας γενικά βόρειου ρεύματος. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο ουράνιος θόλος μας να αρχίζει να αποκτά πιο μουντά και σκούρα χρώματα , καθώς οι συννεφιές ήδη μέσα στην Παρασκευή θα έχουν την τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο δίνοντας κάποιες σκόρπιες αρχικά πολύ τοπικές ψιχάλες άνευ σημασίας εδώ και εκεί (δεν θα λείψουν φυσικά και τα διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα). Από τη νύχτα της Παρασκευής και ύστερα θα βρέξει τοπικά (ασθενώς έως μέτριας εντάσεως τοπικές βροχούλες, ύστερα από πολλές ημέρες) στις περισσότερες περιοχές του νομού, ενώ ο νοτιάς θα ενισχύεται ώρα με την ώρα περισσότερο.
Άστατος ο καιρός το Σάββατο, με τα περισσότερα φαινόμενα όμως να παρατηρούνται κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, (από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου και ύστερα δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι και τοπικά έντονα), ενώ ο νοτιάς πλέον θα πνέει ισχυρός έως πρόσκαιρα κατά τόπους και πολύ ισχυρός (5 με 6 και τοπικά 7 μποφώρ, σε πολύ τοπικό επίπεδο και για πολύ λίγο ίσως να υπάρξουν και ριπές ανέμου στα 8 μποφώρ, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες της ημέρας αυτής).
Βροχερό και ανεμώδες το σκηνικό και την Κυριακή , με κατά περιόδους μάλιστα αρκετά δυνατές βροχοπτώσεις όπου κατά τόπους ενδέχεται να συνοδευτούν και από καταιγίδες.
Ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες , με τις συννεφιές , τα φαινόμενα και τους ισχυρούς ανέμους εννοείται ότι θα σημειώσει πτώση αρκετά αισθητή σε σχέση με τις θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών , κατά κύριο λόγο όμως ...Αυτό θα αφορά περισσότερο τις μέγιστες τιμές ημέρας, αφού οι νύχτες μας θα είναι πιο "μαλακές".
Όσο αναφορά την επόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον την Δευτέρα θα πρέπει (με τα σημερινά πάντα στοιχεία) να διατηρηθεί το άστατο γενικά σκηνικό του καιρού, με αρκετά φαινόμενα να εκδηλώνονται κατά περιόδους. Από εκεί και ύστερα είναι μακριά ακόμη για κάποια αξιόπιστη πρόγνωση , απλά γενικά κρατείστε ότι πλέον αυτό το μεγάλο διάστημα με την σταθερή καθημερινή καλοκαιρία που προηγήθηκε δεν πρόκειται να το ξαναδούμε τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα εν ολίγοις για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο καιρός θα είναι άστατος αλλά χωρίς να λείπουν φυσικά και κάποιοι μικροί περιόδοι καιρικής ανάπαυλας ενδιάμεσα.
Αυτά για την ώρα , σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!
Επιμέλεια: Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος). Ενημερώθηκε : Νύχτα Πέμπτης 19/11/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου