Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ιούνιος σήμερα (Πέμπτη 12/04/2018) με 26 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι στο Βαλανειό (βορειοδυτική ενδοχώρα Κέρκυρας) . Μίνι πρόωρο καλοκαιράκι από πλευράς θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο , όπου πρόσκαιρα και τοπικά στο νομό μας θα μιλάμε και για θερμοκρασίες Ιουλίου της τάξεως των 27 με 29 βαθμών κελσίου (πάνω από 27 με 28 βαθμούς σε πολύ τοπικό επίπεδο αναμένουμε όπου βοηθήσει περισσότερο ο ήλιος το Σαββατοκύριακο) ! Σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τη νύχτα της Κυριακής και ιδιαίτερα στις αρχές της νέας εβδομάδας , όπου υπάρχει το ενδεχόμενο και για κάποιες τοπικές βροχές στα μέρη μας (πιθανότητα για τοπικές βροχές από Δευτέρα 16/04/2018 και ύστερα) .
Δυνατοί (έως κατά τόπους πολύ δυνατοί) νοτιάδες στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο και μέτρια μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης (θολούρα - αραιή συννεφιά κατά τόπους πυκνότερη και αρκετή ηλιοφάνεια) .
Συνοψίζοντας λοιπόν , περιμένουμε , καλοκαιρινές θερμοκρασίες έως την Κυριακή 15/04/2018 τα μεσημέρια και επιτέλους επιστροφή στις κανονικές Απριλιάτικες θερμοκρασίες από Δευτέρα 16/04/2018 . Το ... "Επιτέλους" το έγραψα γιατί προσωπικά είμαι λάτρης της καιρικής "κανονικότητας" κάθε εποχής . Οποιαδήποτε καιρική υπερβολή δεν είναι και ότι καλύτερο , κυρίως για τη φύση και το περιβάλλον πάντα ... 
Ιάκωβος Βασιλάκης
(καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).
Την παρακάτω φώτο τράβηξε πρόσφατα ο γράφων στο Βαλανειό (βορειοδυτική ενδοχώρα Κέρκυρας) και αποτυπώνει γενικά τις καιρικές συνθήκες που περιμένουμε στο νομό μας έως το Σαββατοκύριακο) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου