Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας : Εξαιρετικά ευχάριστα τα νέα για τους τουρίστες και τις πενταήμερες σχολικές εκδρομές που έχουν έρθει στη περιοχή μας , αλλά και για τους ξενοδόχους φυσικά , στα ξενοδοχεία που είναι ήδη ανοιχτά αυτή την περίοδο . Επίσης, χαράς ευαγγέλια για όσους ασχολούνται (και θα ασχοληθούν) με διάφορες εξωτερικές εργασίες το τρέχον αλλά και προσεχές διάστημα (βαψίματα κτλ.) . Εξαιρετικά δυσάρεστα από την άλλη όμως τα νέα για τους αγρότες μας .
Συνεχίζεται η Απριλιάτικη ανομβρία για πολλές ημέρες ακόμα. Αρκεί να θυμίσω ότι η τελευταία αξιόλογη βροχή στο σύνολο του νομού μας σημειώθηκε στις 26 Μαρτίου ! Από εκεί και πέρα δεχθήκαμε μόνο δυο , τρεις ψιχάλες άνευ σημασίας.
Όλα δείχνουν ότι στο τέλος του μήνα θα μιλάμε για τον πιο ξηρό Απρίλη που πέρασε στη νεότερη καιρική ιστορία της περιοχής μας (αλλά και γενικότερα της Χώρας μας) . Μετά το ρεκόρ τελευταίων δεκαετιών υψηλότερης θερμοκρασίας Απρίλη μήνα ( σημειώθηκε στα μέσα του μήνα που διανύουμε και ήταν τοπικά 30 με 31 βαθμούς κελσίου) στο νομό μας , τώρα πάμε για ένα νέο ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ , εκείνο του ... Πιο ξηρού Απρίλη στην Κέρκυρα τα τελευταία πάρα πάρα πολλά χρόνια , ίσως ακόμη και έως τα τελευταία 50 χρόνια !!!
Σας αφήνω με μια φώτο από τα δυτικά - νοτιοδυτικά παράλια της Κέρκυρας και συγκεκριμένα από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου , κοντά στη γνωστή παραλία του Παραμόνα (πρώην δήμος Μελιτειέων) . Οι καιρικές συνθήκες της παρακάτω φώτο θα συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν το καιρικό μοτίβο στα μέρη μας και για τις επόμενες τουλάχιστον 7 με 8 ημέρες ακόμη (πιθανόν και περισσότερο) ...
Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης παρατήρησης του καιρού από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου