Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Άκρως Ανοιξιάτικες καταστάσεις έως τουλάχιστον και το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στο βόρειο Ιόνιο και ...Στο νομό Κέρκυρας φυσικά  . Πολλές ώρες ηλιοφάνειας λοιπόν με κάποιες διάσπαρτες νεφώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας έως τότε , αλλά και ..."Ζεστούλα" για την εποχή τα μεσημέρια και σχετική ψύχρα τα πρωινά και τη νύχτα , όπως είναι φυσικό, με αυξημένα πάντα ποσοστά υγρασίας. Καλοτάξιδες οι θάλασσές μας !
Από το απόγευμα και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των βραδινών - νυχτερινών ωρών της Μεγάλης Πέμπτης προς την Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε μια σταδιακή πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού στο βόρειο Ιόνιο, με κάποιες τοπικές βροχές και τοπικές μπόρες. Ακόμη όμως είναι νωρίς για να ξέρουμε με σιγουριά κατά πόσο θα είναι ή όχι αξιόλογα τα φαινόμενα, έστω και σε τοπικό επίπεδο (αυτό αφορά τους αγρότες μας).
Με άστατο καιρό φαίνεται να ξεκινά η Μεγάλη Παρασκευή και πτώση της θερμοκρασίας καθώς θα επικρατήσουν πιο "φρέσκοι" δυτικοί - βορειοδυτικοί ανέμοι (όχι ιδιαίτερα ενισχυμένοι , κυρίως μέτριοι 4 με 5 και τοπικά και πρόσκαιρα ίσως έως ισχυροί , 6 μποφώρ.)
Μιας και ακόμη έχουμε Μεγάλη Δευτέρα και απέχουμε αρκετά από τις επίμαχες ημέρες δεν μπορούμε να πάμε σε λεπτομέρειες καιρικές όσο αναφορά την Μεγάλη Παρασκευή και ύστερα. Αυτό που βλέπουμε σαν "πρώτη εικόνα" είναι ότι κάποια πιθανά τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα (τοπικές βροχούλες) δείχνουν να απασχολούν παροδικά ορισμένες περιοχές του νομού μας κατά την διάρκεια της ημέρας την Μεγάλη Παρασκευή. Ενώ κατά την διάρκεια των Επιταφίων (βραδινές ώρες) με τα σημερινά πάντα στοιχεία , δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο και λογικά δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα από καιρικής πλευράς.
Αν και θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε , το Μέγα Σάββατο η αστάθεια δείχνει σταδιακά να περιορίζεται στα μέρη μας και να πηγαίνουμε σε γενικευμένη βελτίωση του καιρού πλέον, όσο αναφορά το βόρειο Ιόνιο . Άρα γενικά τα νέα είναι ευχάριστα!
Τέλος , το Πάσχα όλα δείχνουν ότι θα το περάσουμε με καλό καιρό !
Οπότε κρατάμε ότι κατά την διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων κατά τις επίμαχες ημέρες με τα σημερινά πάντα δεδομένα (Μεγάλη Δευτέρα) δεν θα αντιμετωπίσουμε κάτι το ιδιαίτερο από καιρικής πλευράς !!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε !! 
Τελευταία ενημέρωση : Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα.
Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης του καιρού από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου