Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Προσοχή χρειάζεται στο νομό Κέρκυρας το τριήμερο από Τρίτη 04/09/2018 και έως Πέμπτη 06/09/2018 , αφού ο κίνδυνος εκδήλωσης και ταχείας εξάπλωσης πιθανής φωτιάς θα είναι εξαιρετικά μεγάλος . Στο παραπάνω τριήμερο αναμένουμε μέτριους έως τοπικά ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της ημέρας στη γωνιά μας . Ο συνδιασμός , δυνατός άνεμος και ξηρασία , συνήθως φέρνουν άσχημα αποτελέσματα σε μια πιθανή φωτιά! Μπορεί κυρίως στις 25 - 26 Αυγούστου να είχαμε "καλά νερά" κατά τόπους στη βόρεια Κέρκυρα , αλλά από τότε έχουν περάσει αρκετές ημέρες και ο κίνδυνος παραμένει ορατός και για το βορρά του νομού. Σαφώς πιο επικίνδυνα τα πράγματα στα κεντρικά και νότια της Κέρκυρας όπου η ξηρασία είναι αισθητά μεγαλύτερη εκεί .
Κατά τα άλλα με τον σχετικά ενισχυμένο μαίστρο το παραπάνω τριήμερο η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει 3 με 5 βαθμούς (σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες) κατά μέσο όρο πάντα και ανάλογα φυσικά που θα βρίσκεται ο καθένας μας στο νησί (πόλη Κέρκυρας , ορεινά , παράλια, βορράς , νότος κτλ.)
Όσο για βροχές , ούτε λόγος προς το παρόν , αλλά και για αρκετές ημέρες ακόμη . Κάτι καλό προσπαθεί να "μαγειρέψει" η καιρική κουζίνα για το βόρειο Ιόνιο κατά την διάρκεια του δεύτερου δεκαημέρου του τρέχοντος μήνα. Ακόμη όμως μιλάμε μόνο για ενδείξεις και πιθανότητες και όχι για πρόβλεψη. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε όλα , ένα , ένα με τη σειρά τους φίλες και φίλοι .
Καλή εβδομάδα !!!!
Ιάκωβος Βασιλάκης : (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου