Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πολύ χαμηλή η προγνωσιμότητα για τις αμέσως επόμενες ημέρες από όλα τα μεγάλα προγνωστικά μοντέλα καιρού.
Συνηθίζεται τέτοια εποχή και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τόσο μεγάλες και βίαιες ψυχρές "κατεβασιές", αφού η καιρική "τράπουλα" ανακατεύεται γρήγορα και ακολουθούν κυκλογενέσεις (χαμηλά βαρομετρικά , όπως αυτό που ακούτε μέρες τώρα από τα ΜΜΕ για το νότιο Ιόνιο με χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα).
Προσωπικά και με τα σημερινά πάντα στοιχεία (κάτι που μπορεί να αλλάξει μέχρι αύριο ξανά , γι' αυτό με επιφύλαξη τα παρακάτω) πιστεύω ότι ο νομός Κέρκυρας δεν θα πρέπει να περιμένει κάτι το ιδιαίτερο μέχρι και την Κυριακή. Δηλαδή ναι μεν θα έχουμε κατά περιόδους και κατά τόπους αυξημένη συννεφιά , χωρίς να λείπουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας. Αλλά τα όποια φαινόμενα θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν επιλεκτικό χαρακτήρα στη γωνιά μας. Δηλαδή υπάρχουν πιθανότητες για κάποιες λίγες βροχές στα μέρη μας, αλλά περισσότερο τοπικού και πάλι χαρακτήρα. Αφού το ρεύμα στην ανώτερη ατμόσφαιρα δεν φαίνεται να μας ευνοεί και τόσο.
Εκεί που κατά την γνώμη μου , πληθαίνουν οι πιθανότητες για περισσότερες , πιο αξιόλογες και πιο γενικευμένες βροχοπτώσεις στη γωνιά μας είναι στο ξεκίνημα του Οκτώβρη και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας. Αφού από Δευτέρα 01/10/2018 και μετά όλα δείχνουν πως το ρεύμα θα γίνει πιο νότιο , αυτό βοηθάει συνήθως την Κέρκυρα για περισσότερα φαινόμενα.
Με επιφύλαξη πάντα τα παραπάνω φίλες και φίλοι , απλά ήθελα να σας δώσω ένα γενικό πρώτο προσωπικό στίγμα όσο αναφορά την εξέλιξη του καιρού. Αν υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή στα παραπάνω , θα σας ειδοποιήσω έγκαιρα.
Πάντως ο καιρός θα μαλακώσει το Σαββατοκύριακο και η ψύχρα θα περιοριστεί στις νύχτες και τα πρωινά πλέον.
Πιθανή νέα πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές του Οκτώβρη , κυρίως όμως όσο αναφορά τις μέγιστες τιμές της.
Οι άνεμοι στο νομό μας δεν φαίνεται να δημιουργούν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα τις αμέσως επόμενες ημέρες στις μεγάλες ακτοπλοικές συγκοινωνίες μας. Στα μικρότερα σκάφη είναι πιθανό να υπάρξει κάποιο θέμα όμως αφού θα έχουμε κάποιες αυξομειώσεις στις εντάσεις.
Καλή Πέμπτη σε όλους σας  http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου