Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΦθΙΝΟΠΩΡΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ... ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ! Η ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΞΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΤΙΑΣ ...
Συνεχίζεται η εμμονή του βορείου ρεύματος φίλες και φίλοι. Αυτό στο τόπο μας έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη βροχοπτώσεων! Κατά τα άλλα αισθητά θα κατρακυλήσει ο υδράργυρος από τρίτη (25/09/2018) και μετά βάζοντάς μας σε πιο φυσιολογικές Φθινοπωρινές τροχιές πλέον , έστω και μόνο από θερμοκρασιακής πλευράς, αφού ... Τα πρωτοβρόχια δεν μας θέλουν ακόμη!
Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη και σημαντική. Καλό θα είναι να κατεβάσετε τα πρώτα μακρυμάνικα και ζακετούλες , καθώς και κάποιες κουβερτούλες από την ντουλάπα σας. Από μεσοβδόμαδα οι παθολόγοι και οι φαρμακοποιοί θα πιάσουν δουλειά πάλι. Αφού αυτές οι απότομες θερμοκρασιακές αλλαγές βοηθούν στα κρυολογήματα.
Στην Κέρκυρα θα συνεχίσουν τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας , θα φυσήξει σχετικά δυνατός βοριάς , τα ποσοστά υψηλής υγρασίας των τελευταίων ημερών θα μειωθούν για μερικές ημέρες , θα έχουμε καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα, καλή ποιότητα αέρα , ενώ θα "φρεσκάρει" αισθητά , ιδιαίτερα τις νύχτες και τα πρωινά μας.
Μάλιστα στην ορεινότερη κατοικημένη ζώνη της βόρειας Κέρκυρας (Στρινύλας , Πετάλεια , Ερίβα) περιμένουμε τις πρώτες μονοψήφιες τιμές για την νέα σαιζόν. Εκεί το θερμόμετρο θα δείξει έως και +7 με +9 βαθμούς κελσίου τις νύχτες και νωρίς το πρωί , οπότε ίσως ανάψουν και τα πρώτα τζάκια σε αυτή τη γωνιά του νησιού!
Κάποια πιθανότητα για τις πρώτες θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών τις νύχτες - χαράματα έχουν και ορισμένα δυνατά αναστροφικά σημεία χαμηλότερα (λεκανοπέδια , λειβάδια , ρεματιές) , εφόσον βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες να συμβεί αυτό (ξαστεριά - άπνοια). Στα υπόλοιπα ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 12 , 14 έως και 16 , 18 βαθμούς κελσίου τις νύχτες , κατά μέσο όρο πάντα και ανάλογα φυσικά που βρίσκεται ο καθένας στο νομό.
Όσο για τις βροχές , τα βλέμματά μας στρέφονται πλέον στον Οκτώβρη , με την ελπίδα να είναι "κανονικός" για τα δεδομένα της περιοχής μας . Δηλαδή το βοριαδάκι και η καλοκαιρία να εναλλάσσεται με περιόδους νοτιάδων και βροχοπτώσεων.
Όμορφη εβδομάδα και καλό Φθινόπωρο με υγεία να έχουμε!
P.S. Η παρακάτω φώτο μας έρχεται από το ακρωτήρι του Δράστη , μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους , στα βορειοδυτικά άκρα της νήσου Κέρκυρας , με φόντο τα απέναντι όρη της Χειμάρρας (ακροκεραύνια όρη - νοτιοδυτική Αλβανία) μια ημέρα με βοριά και διαύγεια. Κάπως έτσι θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες. 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου