Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σε καιρική εγρήγορση εισέρχεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σταδιακά η περιοχή μας ύστερα από μια μακρά περίοδο "καιρικής χειμερίας νάρκης" ! Η ... "Μόνιμη" καθημερινή λιακάδα (η συνήθεια που έγινε λατρεία το φετινό Φθινόπωρο) σε συνδιασμό με την "ζεστούλα" για την εποχή κυρίως τα μεσημέρια, θα συνεχιστεί για μερικές ημέρες ακόμη . Όμως προς το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, η κατάσταση βαθμιαία θα αλλάξει ! 
Έτσι λοιπόν από την Παρασκευή 16 του μήνα θα γίνει το πρώτο βήμα , με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση και στην Κέρκυρα (θα "κρυώσει" αισθητά σε όλη την Κέρκυρα) , σε συνδιασμό με ίσως κάποια λίγα (αρχικά) πιθανά τοπικά φαινόμενα. Περισσότερες όμως βροχές (που μας έχουν "σνομπάρει" σε πρωτοφανές επίπεδο για τα δεδομένα του τόπου μας , το φετινό Φθινόπωρο) διαφαίνονται (με τα σημερινά πάντα στοιχεία) από τη νύχτα του Σαββάτου και ύστερα. Ενώ και η περαιτέρω τάση του καιρού και για λίγο παρακάτω μας δίνει κάμποσες ελπίδες για αρκετά νερά στο νομό μας μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα.
Εμείς να ευχηθούμε να έχουμε πολλά και ποτιστικά νερά έστω και στο ... Πάρα πέντε του φετινού Φθινοπώρου. Ένα Φθινόπωρο όπου για αρκετά τμήματα του νομού μας (έως και τώρα - μέσα Νοεμβρίου) , συγκαταλέγεται στα πλέον ξηρότερα των τελευταίων πολλών δεκαετιών !!
Αν υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή στα παραπάνω στοιχεία, θα σας ενημερώσω έγκαιρα!
Τελευταία ενημέρωση : Τετάρτη 14/11/2018 (15:30).
Ιάκωβος Βασιλάκης
(καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου