Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Προ των πυλών νέα μεταβολή του καιρού με αξιόλογες βροχές - καταιγίδες και ενισχυμένους νοτιάδες ...
Μεταβατική καιρικά ημέρα θα είναι το Σάββατο αφού μέσα στην ημέρα σταδιακά η συννεφιά θα πάρει το πάνω χέρι και μάλιστα από το απόγευμα - βράδυ σιγά σιγά θα αρχίσει να ψιχαλίζει ή να βρέχει ασθενώς κατά τόπους. Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεταμεσονύχτιες ώρες - ξημερώματα προς Κυριακή , τα φαινόμενα θα γίνονται ολοένα και περισσότερα και θα απασχολούν πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού με τοπικά "καλές , ποτιστικές" εντάσεις. Ο νοτιάς θα πάρει και πάλι το πάνω χέρι και ιδιαίτερα από αργά τη νύχτα του Σαββάτου - ξημερώματα Κυριακής και ύστερα θα παρουσιάσει σημαντική ενίσχυση με ριπές που τοπικά θα αγγίζουν τα 6 με 7 μποφώρ (παροδικά και σε πολύ τοπικό επίπεδο δεν αποκλείονται ριπές νοτιά και στα 8 μποφώρ) .
Η Κυριακή θα είναι μια ημέρα κακοκαιρίας για την περιοχή μας (όπως και η προηγούμενη Κυριακή , τα έχει βάλει με τις Κυριακές τώρα τελευταία  ) με πολλές και αξιόλογες βροχές (κατά τόπους και κατά διαστήματα δυνατό ανεμόβροχο) , ενώ υπάρχει πιθανότητα και για εκδήλωση τοπικής καταιγίδας. Τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο κατά περιόδους θα αποκτούν αρκετά έντονο χαρακτήρα.
Πολύ άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός όχι μόνο την Δευτέρα , αλλά και έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Μάλιστα έως και την Τρίτη οι μπόρες και οι καταιγίδες σε διάφορα τμήματα του νομού θα είναι τοπικά αξιόλογες και ενδεχομένως παροδικά ισχυρές , γι' αυτό και χρειάζεται κάποια στοιχειώδη προσοχή.
Δεν θα λείπουν βέβαια και τα καιρικά διαλείμματα , κάποια ανοίγματα του καιρού ενδιάμεσα. Απλά τα "ανοίγματα" - ηλιοφάνεια , θα διαδέχονται οι μπόρες και το αντίστροφο.
"Σχετικά μαλακός" θα παραμείνει ο καιρός έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας , παρόλο τα φαινόμενα που περιμένουμε. Πιθανότητες για κάποια πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας υπάρχουν κυρίως από τα μέσα της νέας εβδομάδας και ύστερα.
Από την Κυριακή έως και την Τρίτη υπάρχει το ενδεχόμενο εμφάνισης υδροστρόβιλων γενικότερα στο βόρειο Ιόνιο.
Ενώ κάποια από τις μπόρες ή καταιγίδες ίσως τοπικά συνοδευτεί και από χαλάζι...
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας !
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).
P.S. Τα παραπάνω γράφτηκαν με βάση τα στοιχεία της Παρασκευής 23/11/2018 , αν υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή στην πορεία, θα σας ενημερώσω έγκαιρα.  http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου