Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Βόρειο Ιόνιο - Νομός Κέρκυρας
Δυο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα θα μας δείξει η νέα εβδομάδα... Γι ' αυτό το λόγο και οι παρακάτω δυο διαφορετικές εικόνες !
Το πρώτο πρόσωπο θα κρατήσει λίγο (στο ξεκίνημα της εβδομάδας) και θα έχει να κάνει με άστατο καιρό (τοπικές βροχές , μπόρες) και ανεβασμένες για την εποχή θερμοκρασίες (επίπεδα Κυριακής) και ...
Το δεύτερο θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια (σχεδόν όλο το υπόλοιπο της εβδομάδας) και θα μας δίνει άφθονες ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά αλλά με ... "Δόντια" , αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση (τσουχτερό κρύο) ενώ για ένα τριήμερο θα πνέουν δυνατοί βοριάδες (εξού και η κυματώδης θάλασσα στην δεύτερη εικόνα).
Αναλυτικότερα : Δευτέρα 11/02/2019 με προοδευτική πύκνωση των νεφώσεων και εκδήλωση τοπικών βροχών κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας όπου κατά τόπους υπάρχει πιθανότητα και παροδικής καταιγίδας (τα φαινόμενα πρόσκαιρα και σε τοπικό πάντα επίπεδο θα είναι αξιόλογα) . Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά τόπους πολύ ισχυροί (5 με 6 και τοπικά 7 μποφώρ , χωρίς να αποκλείεται και κάποια μεμονωμένη ριπή στα 8 μποφώρ σε πολύ τοπικό επίπεδο σε ορισμένα υψώματα καθώς και στα ανοιχτά περισσότερο στα βορειοδυτικά του νομού). Τη νύχτα θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και στα πελάγη πολύ ισχυρούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την Κυριακή (14 με 15 C. και πολύ τοπικά ίσως και 16 αρακι , εκτός από τα ορεινότερα που ως συνήθως βρίσκεται 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα , ανάλογα πάντα με το υψόμετρο).
Τρίτη 12/02/2019 με εν μέρη άστατο καιρό αρχικά (υπάρχει πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές ή ψιχάλες) , όμως έως το τέλος της ημέρας θα επέλθει σταδιακή βελτίωση του καιρού παντού. Άνεμοι βορειοδυτικοί μέτριοι και γρήγορα κυρίως στα πελάγη ενισχυόμενοι σημαντικά (6 με 7 μποφώρ , ίσως πολύ τοπικά και παροδικά και ριπές στα 8 μποφώρ) ! Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση , ιδιαίτερα από το απόγευμα και ύστερα ...
Από Τετάρτη 13/02/2019 ο καιρός πλέον θα είναι βελτιωμένος (όσο αναφορά τα φαινόμενα) με τους βοριάδες όμως να συνεχίζουν πολύ ενισχυμένοι και την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω πτώση... Η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη όχι μόνο την Τετάρτη αλλά έως σχεδόν το τέλος της εβδομάδας , πολύ περισσότερο όπως είναι φυσικό τις νύχτες και τα πρωινά μας !
Βαδίζοντας προς το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει σημαντικά ,,, Η παγωνιά ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι δυνατή και κατά τόπους θα σημειώνεται ισχυρή πάχνη ("δροσόπαγος") , ενώ σε ορισμένα σημεία του νησιού μας περιμένουμε και παγετό ήδη από το πρωινό της Τετάρτης (θερμοκρασίες ΚΑΤΩ του μηδενός - "μείον" - σε ορεινά , ημιορεινά τμήματα καθώς και χαμηλά μέσα σε ρεματιές , κοιλάδες , λειβάδια και λεκανοπέδια ).
Όμορφο υπόλοιπο Κυριακής σε όλους και όλες ... 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου