Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Συνεχίζουν οι ... "Ανοιξιάτικες" μέγιστες θερμοκρασίες στην Κέρκυρα έως περίπου και το μεσημέρι της Παρασκευής . Από εκεί και ύστερα και ιδιαίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος και στην περιοχή μας θα σημειώσει θεαματική βουτιά της τάξεως των 10 με 12 μονάδων !
Αιτία μια εξαιρετικά ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης από την δυτική Σιβηρία η οποία εξαιτίας συγκεκριμένων συνθηκών πάνω από την Ευρώπη θα βρει πρόσφορο έδαφος να κατηφορίσει γοργά σαν ένας "αέρινος χείμαρρος" δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης θάλασσας προς τα Βαλκάνια και της Ελλάδα!
Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει "κλειδώσει" και για την περιοχή μας είναι το πολύ τσουχτερό κρύο που μας περιμένει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο... Με μια πρώτη ματιά πάντως (αντίθετα με πολλές άλλες περιοχές της Χώρας) τα φαινόμενα θα είναι λίγα και παροδικά στη γωνιά μας. Όμως καθώς ακόμη υπολείπονται τρεις ημέρες έως και την επίμαχη ημέρα που θα είναι το Σάββατο για την Κέρκυρα , δεν θα σας πω περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς θέλω να σας λέω πράγματα αξιόπιστα και όχι "λόγια του αέρα" (όπως κάνουν αλλού) . 
Για την Κέρκυρα πάντως (έτσι για να πάρετε μια πρώτη γεύση αλλά και για να σας κρατήσω και λίγο σε αγωνία  υπάρχει μπόλικο σασπένς όσο αναφορά το Σάββατο 23/02/2019 καθώς τα φαινόμενα αν και λίγα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δείχνουν να είναι ικανά να δώσουν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ΄- νιφαδοπτώσεις τουλάχιστον στα ορεινότερα της βόρειας Κέρκυρας.
Όμως υπάρχουν ορισμένα σενάρια μέχρι και σήμερα Τετάρτη 20 του μήνα που θέλουν για λίγο κάποιες νιφάδες να κατηφορίζουν κατά τόπους και κάπως χαμηλότερα στο νησί . Αυτό βέβαια για την ώρα αποτελεί μόνο ένα σενάριο και τίποτα περισσότερο. Στα παραπάνω καταλυτικό ρόλο θα παίξει η ώρα που θα έρθουν τα φαινόμενα στην Κέρκυρα ... Για παράδειγμα αν θα είναι νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ή αργά το μεσημέρι του Σαββάτου , τότε αναλόγως θα παίξουν και τα υψόμετρα παγοποίησης , δηλαδή από ποιο υψόμετρο και πάνω η ψιχάλα θα μετατρέπεται σε χιονόνερο ή χιόνι.
Θα υπάρξει συχνή ενημέρωση. Μείνετε συντονισμένοι !
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης). http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου