Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην ανατολική και νότια Ελλάδα (ήδη έχουμε και κάποια προβλήματα εκεί ... Ειδικότερα σε περιοχές της Κρήτης όπου και χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες) , αντίθετα το δυτικό και βόρειο κομμάτι της πατρίδας μας (φυσικά μέσα και η Κέρκυρα) παραμένει στο δικό του "καιροκόσμο".
Κατά τα άλλα , "κρύωσε" αισθητά ο καιρός και στην γωνιά μας (όπως αναμέναμε άλλωστε) . Τώρα η νύχτα της Τετάρτης με την ξαστεριά πλέον και οι πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα δώσουν πάσα στον υδράργυρο να κατρακυλήσει ακόμη λίγο (πολύ τοπικά στα συνήθη σημεία , θα πιάσουμε το μηδέν ή και θερμοκρασίες ελαφρώς ΚΑΤΩ από το μηδέν).
Πάντως η καλοκαιρία συνεχίζεται στη χώρα των Φαιάκων τουλάχιστον έως και την ερχόμενη Κυριακή 17/02/2019 (για να μην σας πω και ... Παραπέρα) . Το μόνο που θα μας μείνει θα είναι η παγωνιά τις νύχτες και τα πρωινά μας , όπου κατά τόπους θα σημειώνονται πάχνες , ενώ σε πολύ τοπικό επίπεδο (στα γνωστά σημεία) υπάρχει και πιθανότητα παγετού... Κατά τα άλλα οι δυνατοί βοριάδες που επικρατούν αυτή την ώρα πλησιάζοντας προς το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσουν σημαντικά. Ενώ τα μεσημέρια τα θερμόμετρα σε γενικές γραμμές θα δείχνουν φυσιολογικές μέγιστες τιμές για την περίοδο που διανύουμε...
Παρακάτω οι ελάχιστες - μέγιστες θερμοκρασίες σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας σήμερα Τετάρτη 13/02/2019 ... Απλά να αναφέρουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η αίσθηση του κρύου ήταν (και είναι) μεγαλύτερη από ότι έδειχναν τα θερμόμετρα εξαιτίας του ισχυρού βοριά!
Πετάλεια : 1,3 C. - 5,0 C.
Bαλανειό : 4,7 C. - 10,1 C.
Άγιος Στέφανος Αυλιωτών : 6,0 C. - 9,7 C.
Τεμπλόνι : 7,1 C. - 10 C.
Λιμνοθάλασσα Κορισσίων : 8,3 C. - 10,8 C.
Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η πορεία του υδραργύρου το τελευταίο 24ωρο στο Βαλανειό ...
Όμορφο βράδυ Τετάρτης σε όλους και όλες !
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου