Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Νομός Κέρκυρας
Ο καιρός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και έως τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ...
Τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα την πρώτη ημέρα του νέου έτους , κατά διαστήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες (δεν θα λείπουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας). Τώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (περισσότερο τις νυχτερινές ώρες) υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει για λίγο και σε τοπικό επίπεδο. Η ίδια πιθανότητα παραμένει και για τα ξημερώματα (ίσως και έως νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς , γύρω στο 50%).
Κατά τα άλλα και τις δυο παραπάνω ημέρες θα φυσούν βοριάδες , με μέτριες και τοπικά (κυρίως στα πελάγη και σε υψώματα) ισχυρές εντάσεις. Το κρύο θα είναι αισθητό και και θα έχει ανάλογη ένταση με αυτό που ζήσαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Και πάμε λίγο παρακάτω , όπου ο καιρός παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον και στο νομό μας . Όμως καθώς ακόμη έχουμε Κυριακή 30/12/2018 σήμερα , το μόνο που θα σας πω (για την ώρα) και έχει ήδη "κλειδώσει" είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κυρίως το διάστημα 03 με 05/01/2019 και στην Κέρκυρα. Μιλάμε για πολύ κρύο και με τον υδράργυρο τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε κάποια τμήματα του νησιού μας να κατρακυλά αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν με παγετό που σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεχομένως να είναι και ισχυρός!
Καλό θα ήταν λοιπόν , κάποια πιο επιρρεπή στο ψύχος φυτά, καλλιέργειες ή εσπεριδοειδή δέντρα , ειδικά σε γωνιές του νησιού μας που πιάνει πιο εύκολα "πάγος" , να τα προστατεύσουμε όσο μπορούμε, έγκαιρα ...
Καλή Κυριακή να έχουμε !! Θα τα ξαναπούμε σύντομα ... 
P.S. Αν έστω και για λίγο , το ψύχος που περιμένουμε το παραπάνω διάστημα συνδυαστεί και με υετό τότε το χιονάκι είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον στα ορεινότερα τμήματα του βορρά στο νησί μας. Αν όχι ,τότε θα έχουμε να κάνουμε απλά με σφοδρό ξερόκρυο! Μέχρι και την Πρωτοχρονιά θα ξέρουμε τι από τα δυο θα συμβεί, καθώς ακόμη είναι πολύ νωρίς. 
Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί). http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου