Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Η υψηλότερη θερμοκρασία έως τώρα για το φετινό Καλοκαίρι στο Βαλανειό (εσωτερικό βορειοδυτικής Κέρκυρας) σημειώθηκε χθες Σάββατο 22/06/2019 και ήταν 34,8 C. με την αίσθηση στο ανθρώπινο σώμα όμως στους 35,9 C.
Σήμερα Κυριακή 24/06/2019 με τις συννεφιές (τοπικές ψιχάλες) και τον ισχυρό νοτιά ο υδράργυρος υποχώρησε , ενώ και αύριο Δευτέρα με την στροφή του ανέμου σε βορειοδυτικό (μαίστρο - τοπικά ισχυρές ριπές) η ζέστη θα είναι ευχάριστη !!
Όσο αναφορά τη συνέχεια , αντίθετα με την δυτική και κεντρική Ευρώπη όπου εκεί τα πράγματα θα λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις με ισχυρό καύσωνα διαρκείας (ας ελπίσουμε να μην θρηνήσουμε θύματα εκεί) η Ελλάδα θα την βγάλει στα ... "Μαλακά" χωρίς ακραίες ζέστες τουλάχιστον για το επόμενο πενθήμερο !!
Έτσι και στο νομό Κέρκυρας ναι μεν θα έχουμε ζέστη , αλλά φυσιολογικά πράγματα για την εποχή , χωρίς υπερβολές. Απλά κατά διαστήματα θα αυξάνει η υγρασία με αποτέλεσμα κατά περιόδους να ανεβαίνει λίγο ο δείκτης δυσφορίας στα μέρη μας. Κάτι όμως φυσιολογικό , το οποίο συμβαίνει κάθε Καλοκαίρι στη γωνιά μας!
Τώρα αν κάπου παρακάτω οι ... "Καυτές γλώσσες" της δυτικο-κεντρικής Ευρώπης αποφασίσουν να βάλουν στο "καμίνι" και την χώρα μας θα φανεί έγκαιρα και θα υπάρξει αξιόπιστη ενημέρωση από εδώ !!
Για την ώρα όμως απολαύστε το όμορφο Ελληνικό Καλοκαίρι, χωρίς θερμοκρασιακές ακρότητες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου