Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ο Ιούλιος , ο ... "Βασιλιάς" του Καλοκαιριού είναι αποφασισμένος να μας δείξει ήδη με το καλημέρα του ότι είναι ο πιο θερμός μήνας του έτους !
'Ετσι και στο νομό Κέρκυρας από τις 2 του μήνα και ιδιαίτερα στη συνέχεια περιμένουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας !! Μάλιστα σε αυτό το διάστημα αναμένεται να σημειωθούν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες για αυτό το Καλοκαίρι στη γωνιά μας, έως τώρα...
Με θερμοκρασιακές τιμές που σε τοπικό επίπεδο θα πλησιάζουν , θα φθάνουν ή και θα ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ λίγο το φράγμα των 35 C. για αρκετές ημέρες ! Κάπως πιο ευχάριστη η κατάσταση όπως είθισται σε παραθαλάσσια αλλά και σε ορεινότερα τμήματα.
Μάλιστα ΤΟΠΙΚΑ ο υδράργυρος θα διατηρείται πάνω από το φράγμα των 25 C. και κατά την διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα αυτή την φορά η ζέστη κάπου να μας κουράσει (και πάλι βέβαια θα υπάρχουν ορισμένα τμήματα στο νησί όπου σε αντίθεση με άλλα , εκεί θα συνεχίσει να δροσίζει κατά την διάρκεια της νύχτας με τις τιμές να συνεχίσουν να βρίσκονται κάτω από το φράγμα των 25 C. απλά αυτή τη φορά τα συγκεκριμένα πιο ... "Δροσερά" σημεία θα είναι αισθητά λιγότερα).
Καλό Ιούλιο με υγεία και χωρίς θερμοκρασιακές υπερβολές !! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου