Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Μερική αστάθεια και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ άστατος ο καιρός το αμέσως επόμενο διάστημα στο νομό Κέρκυρας , ενώ έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας σε μεγάλο κομμάτι του νομού θερμοκρασιακά θα συνεχίσει να θυμίζει περισσότερο Άνοιξη παρά Καλοκαίρι με μέγιστες τιμές ΚΑΤΩ από το "φράγμα" των 25 C. ( τοπικά στα ορεινότερα κάτω από το "φράγμα" των 20 C.) ...
Tα αναμενόμενα πιθανά φαινόμενα (τοπικές βροχές/μπόρες, υπάρχει και το ενδεχόμενο πρόσκαιρης καταιγίδας) των επόμενων ημερών (θα μας απασχολήσουν έως περίπου τα μέσα της επόμενης εβδομάδας) θα έχουν έντονα το στοιχείο της τοπικότητας κατά την εκδήλωσή τους και θα αφορούν συγκεκριμένα τμήματα κάθε φορά (όχι παντού). Δηλαδή την ίδια ώρα που σε ορισμένα σημεία του νησιού παροδικά θα βρέξει , σε άλλα , στο ίδιο πάντα νησί θα απολαμβάνουν μέχρι και ηλιοφάνεια!
Ενδιάμεσα γενικότερα στη γωνιά μας , θα έχουμε φυσικά να κάνουμε και με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας , ενώ τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται (κατά διαστήματα) κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.
Οι άνεμοι αρχικά γενικά μεταβλητών διευθύνσεων και στη συνέχεια κυρίως από νότιες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι (στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ΤΟΠΙΚΑ ενδέχεται να υπάρξουν και ισχυρές ριπές νοτιά).
Όμορφο Σαββατοκύριακο και καλό μήνα να έχουμε !! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου