Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

                          Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας .

Συνεχίζεται  η ... "Όψιμη" Καλοκαιρινή καλοκαιρία/ανομβρία - "βαρετοκαιρία" και το επόμενο πενθήμερο στα μέρη μας ...

Η παντελής απουσία κάποιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στα "λημέρια" μας που θα μπορούσε να "ταράξει" τα εδώ και καιρό "ήρεμα νερά" μας , θα δώσει το ... "Δικαίωμα" για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ένα πενθήμερο ακόμη στο Καλοκαιράκι να συνεχίσει την σθεναρή αντίστασή του έναντι στα πρώτα "υπό κανονικές συνθήκες" Φθινοπωρινά σκιρτήματα τούτης της περιόδου που διανύουμε να κάνουν την εμφάνισή τους.

Έτσι φίλες και φίλοι ΔΕΝ έχουμε και πολλά να πούμε για τις επόμενες ημέρες και έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  την ερχόμενη Κυριακή 13 του μήνα, όπου και ... Αναμένεται συνέχιση της γενικευμένης  καλοκαιρίας στη γωνιά μας , με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας καθημερινά (κατά διαστήματα θα υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες άνευ σημασίας τοπικές νεφώσεις)  και τον υδράργυρο σταθερά σε όψιμη καλοκαιρινή διάθεση. Μάλιστα οι μέγιστες τιμές του τα μεσημέρια στις συνήθεις πιο "ευάλωτες" στη ζέστη (έχουμε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν ποιες είναι αυτές) περιοχές της Κέρκυρας θα βρίσκονται ελαφρώς ΠΑΝΩ από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με 31C. -  33C. κατά μέσο όρο (ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ  σε αυτά τα συγκεκριμένα κομμάτια  για λίγο και 34C. πιθανόν έως κυρίως και την Πέμπτη ακόμη και 35 ολόκληρους βαθμούς κελσίου,  κάτι που συνέβη και σήμερα Τρίτη.  Δηλαδή θερμοκρασίες καθαρά κατακαλόκαιρου εκεί). Ενώ αντίθετα στα υπόλοιπα τα οποία φυσικά και θα είναι τα περισσότερα τμήματα του νομού μας , τα θερμόμετρα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχουν ως "ταβάνι" τους 29C. με 31C. και πιο μεμονωμένα τους 32C.  Σε αρκετά όμως παραθαλάσσια (ιδιαίτερα κατά μήκος της δυτικής και βόρειας πλευράς) αλλά και κατά τόπους σε ημιορεινά /ορεινά σημεία όπως είναι φυσικό , ΔΕΝ περιμένουμε να υπερβούμε τους 27C. με 29C. και πιο τοπικά πρόσκαιρα έως και τους 30C.

Από πλευράς ανέμων γενικότερα ΔΕΝ αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο , παρόλα αυτά τόσο αύριο Τετάρτη όσο και την Πέμπτη το μαιστράλι (βορειοδυτικός άνεμος) τα μεσημερο - απογεύματα σε αρκετές   περιοχές θα πνέει στα 4 με 5 μποφώρ και στα ακόμη πιο επιρρεπή (δηλαδή σε ακόμη πιο τοπικό επίπεδο)  σε αυτό τον τύπο καιρού σημεία,  παροδικά  θα παρατηρούνται ριπές  έως και 6 μποφώρ (πρόσκαιρα ισχυροί άνεμοι ). Οπότε και χρειάζεται μια κάποια εγρήγορση από πλευράς αρμόδιων υπηρεσιών νομού , το επόμενο διήμερο , όσο αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς στη φύση και τις εξοχές μας ... ;) Βαδίζοντας πάντως  ΠΡΟΣ  το Σαββατοκύριακο οι εντάσεις των ανέμων σταδιακά θα πέσουν σημαντικά παντού , μη ξεπερνώντας πλέον γενικά τα 3 με 4 μποφώρ (μόνο σε πολύ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ επίπεδο ίσως έως και την Κυριακή για λίγο , ορισμένα μεσημερο - απογεύματα,  συνεχίσουν να σημειώνονται ριπές ανέμων περισσότερο γενικά  δυτικών διευθύνσεων που θα αγγίζουν και τα 5 μποφώρ εκεί).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ  προγνώστης). 

P.S. Μια φιλική  συμβουλή ... Όσες και όσοι έχετε την δυνατότητα  εκμεταλλευτείτε και απολαύστε στο έπακρον , αυτές τις τελευταίες "Καλοκαιρινές" ημέρες , εν μέσω πλέον "προχωρημένου" Σεπτέμβρη! Καλό βράδυ Τρίτης και ένα ακόμη πιο όμορφο υπόλοιπο εβδομάδας εύχομαι σε όλες και όλους σας ... :) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου