Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

 Στον αστερισμό του ... "Μαίστρου" (βορειοδυτικός άνεμος)  εισέρχεται από αύριο Τρίτη 01/09/2020 ο νομός Κέρκυρας . Έτσι για το επόμενο  τουλάχιστον τετραήμερο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σε τούτη την γωνιά της Ελλάδας θα είναι οι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι κατά την διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα όπως συμβαίνει συνήθως με αυτό τον τύπο καιρού  τα ... μεσημερο - απογεύματά μας. :) 

Κατά τα άλλα όπως είναι φυσικό το βορειοδυτικό ρεύμα, πέρα από την καλύτερη ποιότητα αέρα και τα κάπως χαμηλότερα ποσοστά υγρασίας ,  θα ... Μεταφέρει μαζί του και αρκετά δροσερότερες αέριες μάζες από την Αδριατική και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς τα μέρη μας , με αποτέλεσμα την σταδιακή  πτώση της θερμοκρασίας που ΤΟΠΙΚΑ μάλιστα θα γίνει αισθητή ! 

Ο συνήθως ... "Βροχοδιώκτης" για εμάς βορειοδυτικός ΔΕΝ θα μας αφήσει και πολλά περιθώρια για κάποιο φαινόμενο . Οπότε  γενικά θα επικρατήσει καλοκαιρία από πλευράς φαινομένων το αμέσως επόμενο διάστημα. Παρολαυτα κατά περιόδους οι δυνατοί άνεμοι θα δίνουν κάποια γρήγορα περάσματα τοπικών νεφώσεων εδώ και εκεί πρόσκαιρα πιο πυκνών. Η πιθανότητα όμως  έστω και για κάποια ψιχάλα άνευ σημασίας ΔΕΝ υπερβαίνει το 15% με 20% και αυτό μόνο σε μεμονωμένο επίπεδο.

Πριν σας αποχαιρετήσω για απόψε , θα ήθελα να επισημάνω πόσο κρίσιμο θα είναι το επόμενο τετραήμερο στην περιοχή μας όσο αφορά την τεράστια επικινδυνότητα ταχύτατης εξάπλωσης  εάν υπάρξει έστω και μια μικρή εστία φωτιάς οπουδήποτε . Προσωπικά θεωρώ τις επόμενες τέσσερις ημέρες τις πιο κρίσιμες για το πράσινο και τη φύση του νομού μας ολόκληρης της φετινής αντιπυρικής περιόδου , καθώς η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι μεγαλύτερες και πιο καταστροφικές φωτιές στα μέρη μας μπαίνουν ΤΩΡΑ , δηλαδή στο τέλος του Καλοκαιριού και λίγο πριν τα πρωτοβρόχια , όταν έχουμε δυνατούς ανέμους (συνήθως μαίστρο αυτή την εποχή)!! Τα μάτια μας λοιπόν 204 αυτή την εβδομάδα να περάσει αναίμακτα για την πανέμορφη και τόσο προικισμένη Κερκυραική φύση! Τηλέφωνο πυροσβεστικής υπηρεσίας : 199 !!!

Όμορφο βράδυ Δευτέρας και καλό μήνα με υγεία και ότι καλύτερο σε όλο τον κόσμο !! :) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου