Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

                          Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

              Καλό Σαββατόβραδο φίλες και φίλοι !!! 

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ  μικρή αλλαγή του σκηνικού τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα ήδη από τα χαράματα της αυριανής ημέρας (Κυριακή 25/10/2020) καθώς και ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ  κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών αυτής . Δηλαδή για χονδρικά 4 με 6 ώρες περίπου και ανάλογα φυσικά το που θα βρίσκεται ο καθένας μας πάνω στο νομό μας... Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα πέρασμα από ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ . Δηλαδή θα εκδηλωθούν ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ βροχές ή μπόρες (πιθανότητα και για μεμονωμένη καταιγίδα μικρής έκτασης και διάρκειας). Στη συνέχεια όμως και κυρίως από το μεσημέρι και ύστερα ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική σημαντική βελτίωση, οπότε  και θα βγει αρκετός ήλιος ξανά! :) 

Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις και κατά τόπους κυρίως γενικά νότιας συνιστώσας το πολύ έως και 4 μποφώρ με  αργότερα στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ (σε πολύ τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται για λίγο να παρατηρηθούν ριπές και στα 6 μποφώρ) . Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ και μετά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.  ;) 

Καλοκαιρία την Δευτέρα 26/10/2020 καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους αλλά και  μεγάλα  διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι , οι οποίοι όμως έως και το τέλος της ημέρας θα έχουν γυρίσει εκ νέου σε πιο νότιους - νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος σε πολύ μικρή , σχεδόν ανεπαίσθητη άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της , σε σχέση  με την Κυριακή. 

Όμορφο , γλυκό  ξημέρωμα !!!  :) :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης του καιρού από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου