Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

                      Bόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Συνεχίζεται ο καλός , "στεγνός" καιρός για αρκετές ημέρες ακόμη ... ;)

Αναλυτικότερα φίλες και φίλοι , καλοκαιρία και πλήρης απουσία βροχοπτώσεων θα επικρατήσει από άκρη σε άκρη στο νομό μας , όχι μόνο κατά την διάρκεια του ερχόμενου  Σαββατοκύριακου αλλά και έως τουλάχιστον το πρώτο μισό της νέας  εβδομάδας (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πάντα με τα σημερινά στοιχεία λοιπόν,  έως σχεδόν και το πρώτο πενθήμερο του Νοέμβρη και να είμαστε καλά βλέπουμε για παραπέρα, στην πορεία).  :) 

Αιτία για την ... Συνέχεια του ήπιου  / άνομβρου καιρού  θα συνεχίσει να είναι η έλλειψη κάποιας βροχοφόρας διαταραχής το αμέσως επόμενο διάστημα στην γειτονιά μας , καθώς φυσικά και η "εδραίωση" του βόρειου ρεύματος . Βόρειο ρεύμα (όπως αρκετοί γνωρίζετε)  = "βροχοδιώκτης" για τα μέρη μας!  :) Τώρα το πότε θα πάρει "μπρος" ο ... Συνήθως  "βροχάρης" Νοέμβρης , θα το δούμε βήμα βήμα παρακάτω  , μιας και εννοείται ότι έχουμε πάρα πάρα πολύ ψωμί ακόμη μπροστά μας  (στην ουσία δεν ξεκινήσαμε καλά καλά ακόμη) ! Για την ώρα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον "ήρεμο" καιρό για κάθε είδους εξωτερική δραστηριότητα , αφού όσοι/όσες  ζούμε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι γίνεται όταν αλλάζει η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα και ξεκινά η αδιάκοπη παρέλαση των χαμηλών στο βόρειο Ιόνιο , κατά την πιο βροχερή περίοδο του έτους ... :)  :) 

Άφθονη ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες αλλά και κάποιες αραιές συννεφιές κατά διαστήματα ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας όπου πρόσκαιρα και τοπικά θα είναι πυκνότερες ... Παρόλο αυτά , θα είναι ΜΗ ικανές να καταφέρουν να αφήσουν κάτι το άξιο λόγου , παντού στη γωνιά μας,  όχι μόνο τότε αλλά και  για τουλάχιστον όλο αυτό το διάστημα που σας ανέφερα παραπάνω! ;) 

Οι άνεμοι παραμένουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις τις επόμενες ...Κάμποσες ημέρες , με χαμηλές όμως εντάσεις που ΔΕΝ θα δημιουργούν απολύτως κανένα πρόβλημα τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά (ασθενείς έως μέτριοι , στα 3 με 4 μποφώρ κατά μέσο όρο . Κυρίως στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας ίσως σε ορισμένα σημεία στα ανοιχτά καταφέρει για λίγο να πιάσει και 5 μποφώρ). Έτσι και οι φίλοι μας από τα Διαπόντια νησιά μας θα μπορούν να επισκεφθούν τα νησιά τους καθώς και να γυρίσουν πίσω στο νησί της Κέρκυρας , χωρίς κανένα πρόβλημα (αναφέρω τα Διαπόντια διότι δέχομαι αρκετά μηνύματα από κατοίκους εκεί και αυτό με τιμά ιδιαίτερα).  :)

Η θερμοκρασία θα παραμείνει πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα , δηλαδή ΔΕΝ θα σημειώσει κάποια άξια λόγου μεταβολή και θα συνεχίσει σε γενικές γραμμές στα  φυσιολογικά ή κοντά στα φυσιολογικά για τούτη την περίοδο επίπεδα. Οπότε και οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ  τιμές θα διαμορφωθούν ως εξής : Στα περισσότερα τμήματα του νομού μας στους 21 C. με 23 C. (ίσως πάρα πολύ τοπικά στις "ύποπτες" πιο ευάλωτες περιοχές της Κέρκυρας καταφέρει για πολύ λίγο να αγγίξει και τους 24 C.) , στα παραθαλάσσια στους 19 C. με 21C. και τοπικά 22 C.  και στα ορεινότερα από τους 16 C. -  17 C. έως και τους 19 C. πάντα κατά μέσο όρο εννοείται ... 

Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου