Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

                                      Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

   Καλό βράδυ Δευτέρας και όμορφη εβδομάδα να έχουμε φίλες και φίλοι ! Πάμε να δούμε πως θα κυλήσει ο καιρός στα μέρη μας αύριο Τρίτη 27/10/2020 αλλά και ανήμερα της Εθνική μας Επετείου (28/10/2020) ... :) 

Το περίφημο χαμηλό το οποίο μέχρι πριν μερικές ημέρες έδειχνε ότι θα μας έφερνε κακοκαιρία και στη γωνιά μας το επόμενο διήμερο, άλλαξε τελικά "γνώμη" , αφού θα πάρει όπως όλα δείχνουν  νοτιότερη τροχιά του αναμενόμενου (καμιά σχέση με ότι φαινόταν έως ... "Προχθές" για παράδειγμα ) ! ;)

Ας δούμε λοιπόν μέρα με την μέρα τι "αντίκτυπο" θα έχει αυτή η αλλαγή της ρότας του συστήματος στο νομό μας ... ;)

Αύριο Τρίτη 27 του μήνα η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με κατά τόπους αραιές συννεφιές αλλά και φυσικά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Μάλιστα οι ήδη υπάρχουσες τοπικές συννεφιές θα έχουν την τάση όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες σταδιακά να πυκνώνουν. Υπάρχει πολύ μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα έως τα μεσάνυχτα σε τοπικό επίπεδο να ψιχαλίσει για λίγο (τίποτα το ιδιαίτερο). Λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα πέρασμα κατά τόπους ψιχάλας/ψιλόβροχου ή τοπικής βροχόπτωσης (γενικά λίγα πράγματα) διαφαίνεται για τις μεταμεσονύχτιες ώρες. 

Άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. Ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά σχετικής υγρασίας κυρίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες με αρκετά πιθανή την εμφάνιση τοπικών ομιχλών. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Δευτέρας...

Τετάρτη 28η Οκτωβρίου : Αντίθετα με πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου η ημέρα αυτή θα κυλήσει με άσχημο καιρό και κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα (κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα) στο νομό μας , ΔΕΝ θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα , τουλάχιστον από καιρικής πλευράς. Έτσι η Τετάρτη θα πρέπει να ξεκινήσει αλλά και να τελειώσει με κατά περιόδους περισσότερη συννεφιά , χωρίς να λείπουν όμως και τα "ανοίγματα" , καθώς και με  μικρή πιθανότητα σε τοπικό επίπεδο την εκδήλωση κάποιας ψιχάλας/ψιλόβροχου μικρής διάρκειας (και πάλι όχι κάτι το ιδιαίτερο).

Άνεμοι αρχικά ανατολικοί έως κυρίως νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι , οι οποίοι έως και το τέλος της ημέρας θα έχουν γυρίσει σε βορείων διευθύνσεων στα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ. Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές του. Πριν σας αποχαιρετήσω να σας πω ότι έστω και όσο αφορά αυτά τα  λιγοστά σε γενικές γραμμές πιθανά φαινόμενα που ανέφερα παραπάνω, οι πιθανότητες αυξάνουν περισσότερο στα άκρα δυτικότερα και κυρίως άκρα νοτιότερα τμήματα του νομού μας αυτή τη φορά , όπου εκεί ίσως να είναι ελαφρώς περισσότερα (πάντα σε τοπικό επίπεδο). 

Όμορφο , ήρεμο , γλυκό ξημέρωμα να έχουμε !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου